FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δήμος Πηνειού υποδέχτηκε τα Χριστούγεννα – Πλήθος κόσμου στη φωταγώγηση του δένδρου

Ημερομηνία: 19-12-2022 | Συντάκτης:

  • Μήνυμα ειρήνης αγάπης και αλληλεγγύης από τον Δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο

Πλήθος κόσμου με κυρίαρχα χαρακτηριστικά τα παιδικά χαμόγελα, την μουσική, το φως, τα χρώματα και τα γλυκίσματα συνέθεσε μία λαμπερή Χριστουγεννιάτικη βραδιά  στην αισθητικά ανανεωμένη πλατεία Ελευθερίας της Γαστούνης η οποία τελικά αποδείχθηκε μικρή για μια τέτοια μεγάλη εορταστική εκδήλωση για την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς τα μικρά παιδιά που χόρεψαν και φωτογραφήθηκαν με τον Αϊ Βασίλη που μοίραζε γλυκά.

Η μαγευτική και άριστα οργανωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ξεκίνησε στις 18.30 της Παρασκευής (16/12) και  διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες μοιράζοντας χαμόγελα, χαρά και κέφι, αφού αρκετοί δημότες, μικροί και μεγάλοι, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς με τα μέλη του Ομίλου «Οι Ρίζες» με φόντο την φάτνη και το  Χριστουγεννιάτικο δένδρο.

Μήνυμα ειρήνης, ενότητας, αλληλεγγύης και αγάπης, έστειλε με σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος: «Η μεγάλη πλατεία Ελευθερίας της Γαστούνης αποδείχθηκε τελικά μικρή  για να φιλοξενήσει το χαμόγελο όλων μας και ιδιαίτερα των παιδιών που θα γράψουν αύριο το λαμπρό μέλλον της πατρίδας μας. Το μήνυμα που εκπέμπει η Γέννηση του Θεανθρώπου είναι μήνυμα αγάπης, ειρήνης, αλληλεγγύης, ενότητας και ομοψυχίας. Ο Θεάνθρωπος Σωτήρας από την φάτνη στέλνει άπλετο φως στην Οικουμένη και ζεσταίνει τις καρδιές μας. Εύχομαι Υγεία σε όλους και να χαιρόμαστε τα παιδιά μας! Εμείς οφείλουμε να κοιτάξουμε ψηλά γιατί είμαστε άνθρωποι , δημιουργήματά του «κατ‘ εικόνα και καθ‘ ομοίωσίν» Του και να ακολουθήσουμε τον δρόμο που μας δείχνει. Ευλογημένα Χριστούγεννα! »

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν ως εξής:

ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ: Παρασκευή  30/12/22 ώρα 19.30 Καλαντοδρομία από την πλατεία Αγίου Ιωάννη μέχρι την πλατεία της Παναγίας με κάλαντα και τραγούδια. Ανάβουμε Φαναράκια με τις ευχές των παιδιών. Θα συνοδεύει η Φιλαρμονική Βαρθολομιού και θα παίζει χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Θα συμμετέχουν οι Σύλλογοι Γονέων του 1ου και του 2ου δημοτικών σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου καθώς και ο Άη Βασίλης που θα έρθει με άμαξα, μοιράζοντας γλυκά. Η ημερομηνία επελέγη ύστερα από αίτημα των φορέων.

ΤΡΑΓΑΝΟ: Παρασκευή 30/12/22 ώρα 18.30 στην Πλατεία Δημαρχείου η Φιλαρμονική Γαστούνης καλωσορίζει τον Αϊ Βασίλη με την άμαξα που θα είναι φορτωμένη με γλυκά και καραμέλες για όλα τα παιδιά.  Θα συμμετέχουν οι Σύλλογοι Γονέων του Δημοτικού και του Γυμνασίου μοιράζοντας γλυκά .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος