FOLLOW US: facebook twitter

Ηχηρή νομική απάντηση με ισχυρό συμβολισμό: Ο Δ. Δημητρουλόπουλος στην Ολομέλεια πρόεδρων Δ.Σ της χώρας στο Καστελόριζο

Ημερομηνία: 29-09-2020 | Συντάκτης:
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δ. Δημητρουλόπουλος στην Ολομέλεια πρόεδρων Δ.Σ της χώρας στο Καστελόριζο για την οριοθέτηση των ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο

Μια ηχηρή νομική απάντηση, από την άποψη του διεθνούς δικαίου, με ισχυρό συμβολισμό έστειλαν από το Καστελοριζο όπου πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας,  οι δικηγόροι της χώρας  στην τουρκική προκλητικότητα με σημείο αιχμής την ακριτική Ελλάδα. Θέμα της εκδήλωσης στο Καστελόριζο, ηταν η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση στα ζητήματα της ΑΟΖ, της υφαλοκρηπίδας και της αιγιαλίτιδας ζώνης, που απασχολούν τη χώρα μας, εξ επόψεως διεθνούς δικαίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν διακεκριμένοι νομικοί και ακαδημαϊκοί, γνώστες των διεθνών σχέσεων και του Διεθνούς Δικαίου. Επίσης, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος και ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωκοινοβουλίου, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ το “παρών” έδωσε από τον νομό μας και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος.

Ο κ. Δημητρουλοπουλος μιλώντας για τον απόηχο της εκδηλωσης της Ολομέλειας των Δικηγόρων στο Καστελόριζο τόνισε ότι “ ο απόηχος παραμένει ισχυρός στη σκέψη και στην καρδιά μας. Ήταν ασφαλώς από τις κορυφαίες πρωτοβουλίες της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και εξέφρασε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το διαρκές ενδιαφέρον μας για αυτό το απώτατο φυλάκιο της χώρας μας. Ταυτόχρονα όμως έδωσε την ευκαιρία για μια  πολύπλευρη συζήτηση σχετικά με το θέμα των ΑΟΖ και τα δικαιώματα της Ελλάδας στην περιοχή (αλλά και τα όρια των δικαιωμάτων αυτών). Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος