FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δήμαρχος Πύργου ζήτησε στοιχεία οικονομικής δραστηριότητας όλων των Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων του Δήμου

Ημερομηνία: 14-08-2023 | Συντάκτης:
  • Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Επιμένουμε στη νομιμότητα και τη διαφάνεια παντού»

Τα οικονομικά στοιχεία, τις επενδύσεις, έργα που είναι σε εξέλιξη, αναθέσεις, καθώς κι αν έχει γίνει εσωτερικός έλεγχος – όπως ο νόμος ορίζει – και διαχειριστικός έλεγχος, ζήτησε με επιστολή του ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος προς τους Προέδρους όλων των Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων του Δήμου Πύργου.

Όπως τονίζει ο ίδιος, η κίνηση αυτή συνάδει στο δίπτυχο «νομιμότητα και διαφάνεια παντού», δηλώνοντας:

–  «Στο πλαίσιο διαμόρφωσης μιας απολογιστικής έκδοσης του Δήμου, ζήτησα με επιστολή μου απ’ όλους τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων και των Επιχειρήσεων του Δήμου στοιχεία σε σχέση με την οικονομική δραστηριότητά τους. Να αποστείλουν δηλαδή ισολογισμούς/απολογισμούς των προηγούμενων οικονομικών ετών, τις επενδύσεις και τα μεγάλα έργα που γίνονται. Επίσης, για λόγους διαφάνειας να αποστείλουν ποιοι έκαναν εσωτερικό και διαχειριστικό έλεγχο που είχε ζητήσει η παράταξη απ’ όλα τα μέλη που ήταν σ’ αυτές τις θέσεις.

Να θυμίσω ότι όσοι κατέχουν τέτοιες θέσεις, εξελέγησαν πρώτα σύμβουλοι και με εισήγηση δική μου, τοποθετήθηκαν σε νομικά πρόσωπα. Οφείλουν δηλαδή να κάνουν έναν απολογισμό στην παράταξη και τον κόσμο που τους ψήφισε.

–  Επιπλέον ζητήσαμε και άλλα αναλυτικά στοιχεία σε σχέση με τις αναθέσεις και τη λίστα των όποιων επαγγελματιών έχουν ανατεθεί, για να έχουμε μια καθαρή απάντηση σε όσους μπορεί, κατά τον προσφιλή τους τρόπο, να φαντασιώνονται παντού διαπλοκές και σκάνδαλα.

Αυτά τα στοιχεία θα τα έχουμε εντός διημέρου για να υπάρξει και μια συνολικότερη απάντηση για το έργο των Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων γιατί ουσιαστικά είναι «βραχίονες» του Δήμου.

Να θυμίσω ότι στο Λιμάνι Κατακόλου εκτελείται έργο 5,5, εκ. ευρώ που είναι προγραμματική σύμβαση του ΔΛΤΠ με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας – άσχετα αν ανεστάλη προσωρινά λόγω ενεργειακής κρίσης. Στη ΔΕΥΑΠ γίνονται έργα εκατομμυρίων ευρώ. Στη θητεία μας ήδη έγιναν έργα 4 εκατ. ευρώ και τώρα οδεύουμε προς σύμβαση έργου 5 εκατ. ευρώ. Στις Σχολικές Επιτροπές επίσης έχει γίνει μεγάλο έργο με τεχνικές παρεμβάσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες, στον Πολιτισμό πληθώρα δράσεων, ενώ και η ΔΗΚΕΠ όπως και η ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ έχουν να επιδείξουν έργο.

Ότι κάνουμε το δημοσιοποιούμε. Και βαδίζουμε με νομιμότητα και διαφάνεια παντού».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot