FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δήμαρχος Πηνειού Αλ. Καστρινός για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Ημερομηνία: 26-06-2024 | Συντάκτης:

Αλέξης Καστρινός: «Οφείλουμε να επενδύσουμε στην ενημέρωση και την πρόληψη»

«Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Είναι αφιερωμένη στον αγώνα που δίνουν οι σύγχρονες κοινωνίες για την καταπολέμηση μίας μάστιγας που καταστρέφει την υγεία των ανθρώπων, υπονομεύει την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης και διαρρηγνύει την κοινωνική συνοχή.

Η σημερινή μέρα μας υπενθυμίζει ότι οι χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών θυματοποιούνται διττά· αφενός από τις βλαβερές επιπτώσεις των ναρκωτικών αφετέρου από τις διακρίσεις και την περιθωριοποίηση που αντιμετωπίζουν. Λειτουργεί έτσι ως υπόμνηση της ανάγκης να συνδράμουμε στην επανακοινωνικοποίηση αυτών των ανθρώπων και να σταθούμε αρωγοί στις προσπάθειες απεξάρτησής τους.

Αποτελεί τέλος μια υπενθύμιση της ιερής υποχρέωσής μας να επενδύσουμε στην ενημέρωση και την πρόληψη· να ενισχύσουμε την ενσυναίσθηση της κοινωνίας και να προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι η αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών δεν αφορά μόνο την πολιτεία ή τις οικογένειες των χρηστών· αποτελεί υπόθεση όλων μας και απαιτεί δράση τόσο ατομική όσο και συλλογική».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot