FOLLOW US: facebook twitter

Ο Χάρης Δεββές στους ουρανούς

Ημερομηνία: 27-09-2024 | Συντάκτης:

του Πάνου Τριγάζη

Συμμαθητής μου στο Πρώτο Δημοτικό Πύργου και σύντροφος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χάρης Δεββές από την Αρχαία Ολυμπία έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, στα 74 του, όσα και εγώ. Κηδεύτηκε στο Κοιμητήριο Αργυρούπολης, αλλά υπήρξε επιθυμία του να ταφεί στην Ολυμπιακή γη.

Στο Πρώτο Δημοτικό, που στεγαζόταν σε διώροφο απέναντι από το σημερινό Δικαστικό Μέγαρο Πύργου,  τα δίδυμα Δεββεδάκια ήταν η αδυναμία όλης της τάξης, καθώς είχαν μείνει ορφανά από πατέρα πολύ νωρίς. Πιο αγαπησιάρικο παιδάκι από τα δύο, τον Χρήστο και τον Χάρη, ήταν ο δεύτερος, με πρώτη του πλατωνική αγάπη τη Μαρία Πατήρη, κόρη καταστηματάρχη στην οδό Ερμού του Πύργου.

Στο Γυμνάσιο χώρισα με τα δίδυμα προσωρινά και ο Χάρης αποφοιτώντας, επέλεξε επαγγελματικά την Αεροπορία λόγω του αδικοχαμένου πατέρα του, όπως και ο αδελφός του, ενώ εγώ βρέθηκα μετανάστης φοιτητής στο Λονδίνο.

Μεταδικτατορικά, ξανασυναντηθήκαμε, με εκείνα ενταγμένα στο ΠΑΣΟΚ και εμένα στο ΚΚΕ, με τα τότε δεδομένα, εμπνεόμενους όλους μας  από το όραμα της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης. Με τέτοιο ιστορικό, επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα, όταν ήρθε η οδυνηρή  χρεωκοπία, με το πρώτο ταπεινωτικό μνημόνιο από κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.    

“Τώρα πάμε με Σωκράτη Φάμελλο”, μου είπε ο Χρήστος μετά την κηδεία,  στην οποία παρέστη και ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός. 

Με μεγάλες ιδέες και κοινωνικούς αγώνες πίσω του, ο Χάρης δεν κατεβαίνει στον Άδη, ανεβαίνει στον ουρανό, με την αγάπη και αναγνώριση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πάνος Τριγάζης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot