FOLLOW US: facebook twitter

Ο Αλέξανδρος Μιστριώτης μιλάει για την Ποίηση την Κυριακή στο Κτήμα Μερκούρη

Ημερομηνία: 29-03-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”84983″ img_size=”full”][vc_column_text]Το Κτήμα Μερκούρη παραμένει για άλλο ένα ακόμη Κυριακάτικο πρωινό μέσα στο γοητευτικό τοπίο της ποίησης.

Ο Αλέξανδρος Μιστριώτης, πολυσχιδής προσωπικότητα των εικαστικών τεχνών, της διανόησης και της συγγραφής, εκπρόσωπος των ανθρώπων της νέας γενιάς, έρχεται στη συνάντηση αυτή για να μοιραστεί μαζί μας μυστικά και αγωνίες της σύγχρονης ποίησης και να συζητήσει μαζί μας. Η νέα αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στο Κτήμα Μερκούρη, στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο των τακτικών πολιτιστικών δρώμενων του Κτήματος.

Ο  Αλέξανδρος Μιστριώτης θα μιλήσει για τα ερωτήματα της σύγχρονης ποίησης, την σχέση της με το κοινό, με τα ποιήματα και τους ποιητές του παρελθόντος, με την καθημερινότητα και την συγκυρία. Θα δούμε ερωτήσεις και  διαδρομές που ακολουθεί ένας γραφιάς σήμερα. Θα ακούσουμε ποιήματα του ομιλητή καθώς και άλλων ποιητών,ιδίως παλαιότερων, που συνομιλούν με το τώρα, κείμενα π.χ. του Εμπειρίκου, του Εγγονόπουλου, του Ελύτη, του Καββαδία.

Όπως ο ίδιος λέει «Αξίζει να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το παρόν μας ακούγοντας και τους ποιητές του παρελθόντος. Από την μία μοιάζει η φωνή τους να απομακρύνεται, να γίνεται ψίθυρος και ταυτόχρονα ακούγεται πιο καθαρή, πιο άμεση από ποτέ, δοκιμασμένη από τον χρόνο και απελευθερωμένη από τα στενά όρια της εποχής της. Το να μιλάς για το Τώρα σημαίνει πως έχεις στο νου σου το χθες. Σε έναν τόπο που λατρεύεται ο Λόγος χιλιετίες, σε μια κοινωνία που μίλησε και άντεξε μέσα από την ποίηση και τα τραγούδια της, σε μια παγκόσμια στιγμή εξ’ ίσου κρίσιμη με όλες τις άλλες, τι μπορεί να γράψει κανείς;Ή μήπως το ερώτημα είναι : Πώς μπορεί να γράψει κανείς;»

Το Κτήμα Μερκούρη απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους φίλους του αλλά και τους φίλους της ποίησης, της λογοτεχνίας και της τέχνης να παρευρεθούν στην ενδιαφέρουσα αυτή και πολύ ξεχωριστή εκδήλωση.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot