FOLLOW US: facebook twitter

“Ο αχάριστος ψαράς”: Ένα παραμύθι για την απληστία

Ημερομηνία: 14-06-2024 | Συντάκτης:

Παρουσίαση του νέου βιβλίου των Μ. Μπίρμπα & Ζ. Αδαμοπούλου (εκδόσεις Χάρτινοι Ήρωες) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Πύργο

Οι συγγραφείς του βιβλίου, Μαρία Μπίρμπα και Ζέτα Αδαμοπούλου και ο εικονογράφος Νίκος Τουμαζάτος

Το νέο βιβλίο της Μαρίας Μπίρμπα και της Ζέτας Αδαμοπούλου “Ο αχάριστος ψαράς” θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις 19:45, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Πύργο 2024 με την υποστήριξη του Δήμου Πύργου.

Πρόκειται για ένα παραμύθι – κόμικ, σε εικονογράφηση Νίκου Τουμαζάτου, το οποίο είναι ελεύθερη διασκευή του “Περί του ψαρά και της γυναίκας του” των Αδελφών Wilhelm & Jacob Grimm, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινοι Ήρωες, των οποίων την ευθύνη έχει η Αέναον ΚοινΣΕπ.

Η Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου, Νίκη Κατσιάπη, η νηπιαγωγός Έλενα Αναστασίου
και ο δημοσιογράφος της «Πρωινής» Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Νίκη Κατσιάπη (διευθύντρια Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου), η Έλενα Αναστασίου (νηπιαγωγός), καθώς και οι συγγραφείς και ο εικονογράφος. Το συντονισμό έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πρωινή», Παναγιώτης Φωτεινόπουλος.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά η Παιδική Χορωδία “Τριανταφυλλάκι” της Ι. Μ. Ηλείας υπό την καθοδήγηση της μουσικοπαιδαγωγού Μαρίας Παπαγεωργίου, καθώς και ο Φώτης Παπαθεοδώρου με την Ελευθερία Μυλωνά.

Η χορωδία της Ι.Μ. Ηλείας με την μουσικοπαιδαγωγό Μαρία Παπαγεωργίου
Η Ελευθερία Μυλωνά & ο Φώτης Παπαθεοδώρου

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένας ψαράς, ξαπλωμένος νωχελικά στην ακροθαλασσιά, περιμένει αμέριμνος να τσιμπήσουν τα ψάρια στο αγκίστρι του. Μάταια όμως… Τα ψάρια δεν έχουν καμία όρεξη να γευτούν το λαχταριστό του δόλωμα. Κι εκεί που, απελπισμένος πια, κοιτάζει κάθε τόσο το άδειο του καλάθι, εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά του ένα αγόρι σφυρίζοντας έναν παράξενο σκοπό.

Το αγόρι θα του αποκαλύψει το μυστικό για να είναι πάντα γεμάτο το καλάθι του με κάθε λογής ψάρια. Το μόνο που ζητά ως αμοιβή είναι το πρώτο ψάρι κάθε ψαριάς! Άραγε, θα τηρήσει τη συμφωνία ο ψαράς ή θα προσπαθήσει να ξεγελάσει το μικρό αγόρι;

ΥΓ. Η βιβλιοπαρουσίαση θα ξεκινήσει αυστηρά στις 19:45 προκειμένου να απολαύσουμε και τις άλλες δράσεις σε θέατρο Απόλλων και Δεξαμενή, και φυσικά τη μεγάλη συναυλία της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Πύργο 2024 στο Πάρκο ΣΠΚ που ξεκινά στις 21:00.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος