FOLLOW US: facebook twitter

«Νύχτες καλοκαιριού 2020» Δήμος Πύργου-ΔΟΠΠ: Ένας νέος θεσμός γεννιέται

Ημερομηνία: 17-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”116035″ img_size=”full”][vc_column_text]

-Εκδηλώσεις σε Πύργο, Κατάκολο και χωριά του Δήμου από τις 20 Ιουλίου έως 24 Αυγούστου
-Μεγάλη συναυλία με Μίμη Πλέσσα, Κώστα Μακεδόνα, Πέτρο Γαιτάνο κ.α. με την επιμέλεια του Γιάννη Τζουανόπουλου

Το πρόγραμμα του νέου φιλόδοξου εγχειρήματος «Νύχτες καλοκαιριού 2020» παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Χάρης Μικελόπουλος. Μαζί τους ήταν και  ο συμπατριώτης μας Γιάννης Τζουανόπουλος, προς τιμήν του οποίου ο Δήμος Πύργου θα διοργανώσει μια μεγάλη συναυλία στις 23 Αυγούστου. Τον καταξιωμένο και πολυσχιδή καλλιτέχνη θα συνοδεύσουν επί σκηνής μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και μουσικού στερεώματος όπως οι: Μίμης Πλέσσας,  Κώστας Μακεδόνας, Πέτρος Γαϊτάνος, Μαρία Σολδάτου κ.α.

Με σύνθημα “αυτό το καλοκαίρι δεν θα χαθεί” και με το βλέμμα στραμμένο στον πολίτη ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού δημιούργησαν ένα νέο φιλόδοξο πρόγραμμα εκδηλώσεων με στόχο να γίνει θεσμός. Τίτλος αυτών “Νύχτες καλοκαιριού 2020”. Ένα πρόγραμμα που συστάθηκε με μεγάλη προσοχή και επιμέλεια, μέσα από το οποίο θα φιλοξενηθούν  αγαπημένα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, βιρτουόζοι του θεάτρου σκιών, αθλητικά events, ρομαντικές καντάδες άλλης εποχής, παιχνίδια και δράσεις για τα παιδιά, θεατρικές παραγωγές κ.α. Ο ΔΟΠΠ για την υλοποίηση του προγράμματος “Νύχτες καλοκαιριού” συνεργάζεται ενεργά με τον πολιτιστικό σύλλογο Κατακόλου “Ο Φάρος”, την κοινότητα Κατακόλου, τον πολιτιστικό σύλλογο Αγίου Ιωάννη και τον Ναυτικό Όμιλο Πύργου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Όλες οι δράσεις είναι πλήρως εναρμονισμένες στους κανόνες και τα μέτρα που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών για τον covid 19, καθώς θα τηρούνται αυστηρά όλες  οι αποστάσεις ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε οριοθετημένο χώρο με αριθμημένα καθίσματα και όλες είναι ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό.

«Καλοκαίρι, θάλασσα, ψυχαγωγία»

“Καλοκαίρι χωρίς εκδηλώσεις ψυχαγωγίας δεν υπάρχει, αν και το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό και ευχόμαστε να είναι το τελευταίο έτσι» είπε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος ξεκινώντας τη συνέντευξη, προσθέτοντας πως έχουμε μια μεταβαλλόμενη υγειονομική ατμόσφαιρα η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατρέψει τον οποιοδήποτε σχεδιασμό καθώς υπερέχει η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών.

«Εμείς θέτουμε τους κανονισμούς της υγειονομικής κοινότητας και εντος αυτού του πλαισίου έχουμε προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεις που δεν παραβιάζουν τις αρχές  και δε θέτουν κίνδυνο καθώς θα τηρήσουμε όλες τις προϋποθέσεις με θρησκευτική ευλάβεια. Καλοκαίρι, θάλασσα, ψυχαγωγία, γιορτές λοιπόν και ξεκινάμε από τον Πύργο, σταματάμε Άγιο Ιωάννη, φτάνουμε Κατάκολο, πάμε Σπιάντζα, ερχόμαστε πλατεία πάλι και σε όλα τα χωριά γιατί φέτος χρηματοδοτήσαμε από το ταμείο δήμου αρκετούς πολιτιστικούς συλλόγους και θα χρηματοδοτήσουμε και άλλους για να χρηματοδοτήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις όχι πανηγύρια αλλά άλλες εφάμιλλες εκδηλώσεις που έχουν το στοιχείο της ψυχαγωγίας και της επανόδου στην επιφάνεια χαμένων πολιτιστικών πτυχών, της παράδοσης, τη ιστορίας δηλαδή θα έχουν χαρακτήρα διαπαιδαγώγησης και επιμόρφωσης» επισήμανε ο κ. Αντωνακόπουλος και ανακοίνωσε τη συνεργασία του δήμου και του ΔΟΠΠ με τον ταλαντούχο και πολυσχιδή καλλιτέχνη Γιάννη Τζουανόπουλο ως Καλλιτεχνικού Συμβούλου ο οποίος και θα επιμεληθεί μια μοναδική συναυλία για το κλείσιμο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

«Αυτό το καλοκαίρι δε θα χαθεί»

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στις εκδηλώσεις τονίζοντας ότι φέτος αυτό το καλοκαίρι δε θα χαθεί. «Έχουμε κάνει προσπάθεια και δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων ποικίλο, με όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα. Θα γίνουν στο χώρο της Μαρίνας με κιγκλιδώματα, θα υπάρχουν 1300 θέσεις, όχι όρθιοι, γιατί θα πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα. Μπαίνουμε λοιπόν στο χάρτη των εκδηλώσεων για πρώτη φορά ίσως γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε τα φεστιβάλ και στον Πύργο δεν είχαμε πέρα από μια δυο εκδηλώσεις. Δεν είχαμε πλήρες πρόγραμμα. Ξεκινάμε λοιπόν, όπως κάναμε με τα Χριστούγεννα, τις απόκριες, σταματήσαμε λόγω κορονοϊού, και τώρα είμαστε ξανά εδώ με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει συναυλίες, δράσεις, αθλητικά events».

«Δίπλα στο Δήμο σε ότι χρειαστεί»

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνηση του για τη συνεργασία με το Δήμο Πύργου και τον ΔΟΠΠ τονίζοντας ότι το όλο πρόγραμμα των εκδηλώσεων αποτελεί έργο του Χάρη Μικελόπουλου και πως ο ίδιος ασχολείται μόνο με την βραδιά που κλείνει τις εκδηλώσεις και αφορά εκδήλωση τιμής στον ίδιο. «Θυμάμαι τους Ηλείους της ξενιτιάς που έκαναν μια βραδιά για να με τιμήσουν πριν χρόνια και τότε είχε ομιλητή τον Τάκη Αντωνακόπουλο και τώρα ξανά οι Ηλείοι με τιμούν έχοντας δήμαρχο τον Τάκη Αντωνακόπουλο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και να πω ότι θα είμαι δίπλα τους σε ότι χρειαστούν. Τη βραδιά λοιπόν αυτή θα συμμετέχουν ο Μίμης Πλέσσας, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Πέτρος Γαϊτάνος, η παιδική χορωδία Τυπάλδου, η Βόσσου, η Σουλτατου, ο τραγουδιστής Κώστας Τριανταφυλλίδης που τάραξε τα νερά στην «Ευτυχία» και ο δικός μας Γιώργος Αδαμόπουλος που τον γνώρισα ένα βράδυ εδω… και εντυπωσιάστηκα.  Αυτή η βραδιά θα έχει τραγουδιστές που με έχουν τραγουδήσει. Υπάρχουν και άλλα ονόματα που θα προστεθούν. Ευχαριστώ λοιπόν το δήμαρχο και για την αγάπη του και για ότι με θέλει να βοηθήσω όσο μπορώ αλλά αυτή η δουλειά είναι του Χάρη, είμαι δίκαιος σε αυτά, δεν έκανα τίποτα σε αυτό και συμμετέχω μόνο με αυτή τη βραδιά».

Πρόγραμμα Νύχτες καλοκαιριού 2020 Δήμου Πύργου – Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, κείμενο

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ-ΕΝΑΡΞΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

21.30-«ΚΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ 9» Συναυλία με τον Μπάμπη Τσέρτο και την Ειρήνη Τουμπάκη σε ένα αφιέρωμα στο ελαφρύ ελληνικό τραγούδι με τα ομορφότερα τραγούδια των : Σουγιούλ, Αττίκ, Χαιρόπουλο, Μουζάκη, Γιαννίδη, Μωράκη κ.α. ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ

21.30-Θέατρο Σκιών Στέφανου Παπαγεωργίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατακόλου «Ο Φάρος».ΑΛΣΥΛΙΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

19.00-Έκθεση ζωγραφικής «Θέμης Τσιρώνης»-Θέατρο Σκιών-Έκθεση φιγούρας-Χορευτικά Μυρτιάς και Αγίου Ιωάννη. Πλατεία Αγίου Ιωάννη.

 

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

19.30-Θέατρο Σκιών-Χορευτικά Κατακόλου και «Χοροσταλίτες».Πλατεία Αγίου Ιωάννη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

18.00 Αθλητικό event,ΔΙΑΘΛΟΝ για τα παιδιά στην Παραλία Κατακόλου (Κολύμπι και τρέξιμο).

21.30 «Τραγούδια μόνο λαικά» . Μουσική παράσταση με την  Κατερίνα Ντίνου να ερμηνεύει τραγούδια από τους προσωπικούς της δίσκους και μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες Πλατεία Αγίου Ιωάννη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΥΧΤΕΣ ΣΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 202 ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓ OY ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΣΤΙΣ21.30 SaBoTaZ Ρεμπέτικα Λαικά Παραδοσιακά ακούσματα ΕΥΔΟΚΙΑ ΡΑΠΤΗ ΠΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΙΩΝΑΣ ΚΙΖΙΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ"

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

18.00 Αθλητικό event ,TΡΙΑΘΛΟΝ για τα παιδιά στην Παραλία Κατακόλου (Τρέξιμο,κολύμπι,ποδηλασία)

21.30 Συναυλία με τους “ΣΑΜΠΟΤΑΖ”. Οι: Ευδοκία Ράπτη, Πάνος Χατζηλαζαρίδης, Αλέξανδρος Αλεξίου, Ιωάννης Κιζιρίδης και Παναγιώτης Δανίκας σε τραγούδια ρεμπέτικα,λαικά και παραδοσιακά με μια μοναδική παρουσίαση. ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, κείμενο

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

18.00 Αθλητικό event για τα παιδιά στην Παραλία Κατακόλου (Κολύμπι)

21.00 Νυχτερινή Βαρκαρόλα με τους «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» να ερμηνεύουν τραγούδια που θα μας ταξιδέψουν στο χρόνο.

Τελετή λήξης Εβδομάδας Θάλασσας. ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

21.30 Το ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ παρουσιάζει την «Γκόλφω» του Περεσιάδη στον προαύλιο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, κείμενο

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

21.30  «Πήρα από την νιότη χρώματα» Συναυλία με την Ζωή Παπαδοπούλου σε σε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην μεγάλη μας στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννόπουλου. ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, κείμενο που λέει "ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 202 ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ "O ΦΑΡΟΣ" KY 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΜΑΓΟΣ KONSTANTIN ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ nporpamma"

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

19.00-Ο Μάγος Κοnstantin και η ομάδα του σε ένα μαγικό παιχνίδια για τα παιδιά με πολλές εκπλήξεις. ΑΛΣΥΛΙΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.00-Θέατρο Σκιών του Στέφανου Παπαγεωργίου στο Ανεμοχώρι.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.30-”Ροκ ελληνικό! “ Συναυλία των «Χρωμάτων της Ήλιδας» σε ένα αφιέρωμα στο ελληνικό ροκ. ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

 

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.00-Θέατρο Σκιών του Στέφανου Παπαγεωργίου στο Σόπι.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, κείμενο

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.30- «Αβάντι μαέστρο…ρεμπέτικα». Μια μοναδική παράσταση όπου ο Καραγκιόζης και όλοι οι ήρωες του θεάτρου σκιών του Ηλία Καρελλά συναντούν τους Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Μπέλλου, Παπαϊωάνου ακόμη και Χατζηδάκη με τις μοναδικές ερμηνείες του ρεμπέτη Αγάθωνα και της Κατερίνας  Τσιρίδου. ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.30- Συναυλία με τον Λάκη  Παπαδόπουλο και  τον Μανώλη Φάμελο. Οι δύο μεγάλοι τραγουδοποιοί συναντιούνται επι σκηνής με προσωπικές επιτυχίες που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στο μουσικό στερέωμα. ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 202 ΔΕ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ TO ΒΡΑΔΥ ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ "O ΦΑΡΟΣ" κατάκολο τον χορό AS な ουρουμο ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΚΑΤΡΚΟΛΟΥ-ΠΥΡΤΙΑΣ-ΑΓ.ΙΩΡΝΝΗ"

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-Χορευτικά Πολιτιστικού Συλλόγου «ΦΑΡΟΣ»-Αγίου Ιώαννη-Μυρτιάς.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot