FOLLOW US: facebook twitter

«Νύχτες ασέληνες» στη νυχτερινή διασκέδαση: Νέο πλήγμα στην εστίαση από το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη 1 μετά τα μεσάνυχτα

Ημερομηνία: 14-10-2020 | Συντάκτης:

Με τα νέα μέτρα στο χώρο της εστίασης που αποφασίστηκαν και ήδη εφαρμόζονται στην Ηλεία, να «χτυπούν» κατά βάση τα μεταμεσονύχτια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα τα μπαρ, τα νυχτερινά μαγαζιά και τα στέκια της νεολαίας, οι επιχειρηματίες της περιοχής δείχνουν να προσαρμόζονται αν και παραμένουν έντονα απογοητευμένοι από την αντιμετώπιση τους, από την πολιτεία.

Χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης, από την έναρξη της πανδημίας, το lockdown μέχρι και σήμερα, οδηγούνται ξανά σε πρόωρο κλείσιμο των καταστημάτων τους με το νέο ωράριο, σε μια περίοδο που ήδη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι σοβαρά.

«Το νέο μέτρο αναμένεται να δυσκολέψει κι άλλο τις επιχειρήσεις στην εστίαση, που λειτουργούν κυρίως τις νυχτερινές ώρες. Δεν είναι εύκολο για τα μπαρ και τα κλαμπ να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, όσο νωρίς και να ανοίξουν, ειδικά όταν προέρχονται από μια χρονιά με δίμηνο lockdown» επισήμανε ο εκπρόσωπος της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου εστίασης Πύργου «Διόνυσος» Νίκος Τζαμαλής.

Το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, προκαλεί πρόβλημα επιβίωσης κυρίως στα  μπαρ και κλαμπ που ουσιαστικά λειτουργούν μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και κατά συνέπεια η εφαρμογή των μέτρων σημαίνει αυτόματα μείωση της κατανάλωσης πάνω από το 50% και φυσικά μείωση των θέσεων εργασίας.

Οι καταστηματάρχες που λειτουργούν καφετέριες έχουν ήδη προσαρμοστεί με τα νέα μέτρα καθώς στην 1 μετά τα μεσάνυχτα οι περισσότεροι έχουν ήδη κλείσει ενώ και τα εστιατόρια- μεζεδοπωλεία προγραμματίζουν το άνοιγμα των καταστημάτων τους νωρίς το απόγευμα, με τη δύση του ηλίου σε μια προσπάθεια να «κερδίσουν» το χαμένο χρόνο.

Όπως και να έχει όμως, τα παράπονα τους, παραμένουν και είναι μεγάλα, απέναντι στην κυβέρνηση που όπως λένε, όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, τους έχεις αφήσει να παλεύουν αβοήθητοι να διατηρήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους, χωρίς στήριξη. Το θέμα είναι ως πότε…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος