FOLLOW US: facebook twitter

«Νύχτα χωρίς ατυχήματα» στην Αμαλιάδα: Με επιτυχία και συμμετοχή η δράση το Σάββατο το βράδυ από την Περιφέρεια και το Ι.Ο.Α.Σ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»

Ημερομηνία: 22-10-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”73845″ img_size=”full”][vc_column_text]Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για μία ακόμη χρονιά στήριξε τη δράση «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»,  σε συνεργασία με το Ι.Ο.Α.Σ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ», που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε μεγάλα αστικά κέντρα και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων.

Η δράση, για την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των πολιτών και την πρόληψη της αποφυγής των τροχαίων ατυχημάτων, έχει συμπεριληφθεί στο ετήσιο σχέδιο δράσης που εκπονεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την πρόληψη, ενημέρωση και προαγωγής υγείας των πολιτών της και διεξήχθη σε κεντρικά σημεία των πόλεων Πάτρας, Αγρινίου, Μεσολογγίου και Αμαλιάδας, κατά τις νυκτερινές ώρες.

Στην Αμαλιάδα, εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. βρέθηκαν και φέτος έξω από προκαθορισμένα πολυσύχναστα νυχτερινά κέντρα και στέκια πόλεων, για να ενημερώσουν σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ, σε σχέση με την οδήγηση και να ενθαρρύνουν τους νεαρούς επισκέπτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας»,  που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του.

Στην πόλη της Αμαλιάδας την δράση ανέλαβε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Αμαλιάδας ενώ σημαντική και απαραίτητη ήταν η προσφορά του Τμήματος Τροχαίας Αμαλιάδας καθώς του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Κυττάρων Αίματος ‘’Δίνω Ζωή‘’ και του Σωματείου Παραπληγικων – Κινητηκα ανάπηρων Π Ε Ηλείας. Γενικος Γραμματέας Γιωργος Παπανικολοπουλος

Ο «Οδηγός της παρέας», ο οποίος είχε την ευθύνη να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του, φορούσε ένα χάρτινο βραχιόλι και ερχόταν στους Εθελοντές για ένα φιλικό αλκοτέστ. Η επιβράβευσή του οδηγού (που ήταν στα νόμιμα όρια) ήταν ένα συμβολικό δώρο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η προτροπή να μην οδηγήσει.
Το μήνυμα της βραδιάς ήταν: «ΌΛΟΙ διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot