FOLLOW US: facebook twitter

«Ντρέπεται και η ντροπή»

Ημερομηνία: 23-09-2023 | Συντάκτης:

Πόση ανοχή πια να δείξει κανείς;


Η νέα σχολική χρονιά δεν ξεκίνησε για τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΕΝΕΕΓΥΛ Πύργου με το κτιριακό πρόβλημα λυμένο, αν και η μεταφορά του σχολείου από τον Άγιο Ιωάννη στη Μυρτιά δρομολογείται εδώ και τρία σχεδόν ολόκληρα χρόνια!

Ήταν Σεπτέμβρης του 2021 όταν η Δημοτική Αρχή γνωστοποιούσε με έγγραφό της (20-09-2021) στην ΕΛΜΕ Ηλείας την πρόθεσή της για τη «Μεταφορά Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Πύργου» στο κτίριο του τέως Γυμνασίου Μυρτιάς. Στις αρχές Νοέμβρη του 2021, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύργου αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την πρόταση μεταστέγασης της σχολικής μονάδας στο κτίριο του πρώην Γυμνασίου Μυρτιάς. Οι διαβεβαιώσεις ήταν ότι θα ολοκληρώνονταν γρήγορα οι απαραίτητες εργασίες στο κτίριο της Μυρτιάς για να είναι ασφαλές και να καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του Ειδικού Σχολείου και ότι άμεσα θα γινόταν η μεταφορά της σχολικής κοινότητας εκεί. Όμως περίτρανα διαψεύστηκαν! Οι μέρες περνούσαν και με το σήμερα- αύριο φτάσαμε το Σεπτέμβρη του 2022 με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο να μας πληροφορούν για αυτοψία της Δημοτικής Αρχής στο πρώην Γυμνάσιο της Μυρτιάς καθώς και για το ότι βρίσκονται «Στο τελικό στάδιο οι εργασίες για τη μεταφορά του ΕΝΕΕΓΥΛ στη Μυρτιά»(20-09-2022, « Πρωινή»). Και τώρα είμαστε τέλη Σεπτέμβρη του 2023 και ακόμα οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί… Ντρέπεται και η ντροπή! Και μιλάμε για ένα χώρο τόσο ευαίσθητο και σημαντικό για την εκπαίδευση!

Δεν χρειάζεται να πούμε για τις δυσκολίες, την αναστάτωση και το άγχος του Συλλόγου Διδασκόντων και της Διεύθυνσης του σχολείου όλο αυτό το διάστημα, που έχουν τρέξει πολύ και έχουν βάλει πλάτη για το σχολείο, για την ασφάλεια και το καλύτερο αύριο των παιδιών! Και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη! Και επειδή στις μέρες μας τίποτα δεν είναι αυτονόητο, στεκόμαστε δίπλα τους και απαιτούμε να τελειώσει αυτή η ιστορία με τη μεταφορά του σε ένα κτίριο που θα είναι απολύτως ασφαλές και θα καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες λειτουργίας της σχολικής κοινότητας του ΕΝΕΕΓΥΛ Πύργου! Επιτέλους είναι και ζήτημα αξιοπρέπειας!

ΑΡΠΑ, 21/9/2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot