FOLLOW US: facebook twitter

Νοσταλγικά τραγούδια με την αύρα της μεγάλης οθόνης…

Ημερομηνία: 22-04-2024 | Συντάκτης:

Μια υπέροχη ταξιδιάρικη  βραδιά χάρισαν στο κοινό της Ηλείας τα  “Χρώματα της Ήλιδας” με την  νέα τους μουσική παράσταση στον Απόλλωνα

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Μια όμορφη νοσταλγική βραδιά με άρωμα παλιού σινεμά και τραγούδια που άγγιξαν τις καρδιές μας, χάρισε στο κοινό της Ηλείας η ορχήστρα “Τα Χρώματα της Ήλιδας”   την Παρασκευή και το Σάββατο σε δύο μουσικές παραστάσεις με τίτλο “ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ”, ταξιδεύοντας στην μαγεία του κινηματογράφου το πολυπληθές κοινό της Ηλείας που γέμισε ασφυκτικά το θέατρο Απόλλων και τις δύο μέρες.

 Με μια καλοστημένη μουσική παράσταση με τραγούδια από επιλεγμένες ταινίες τεσσάρων δεκαετιών- 1950, 60’, 70’ και ‘80 –  που άφησαν εποχή,  ο εμπνευστής και δημιουργός της μαέστρος Γιώργος Γκντζίρης, έχοντας στο πλευρό του  τους ταλαντούχους μουσικούς της ορχήστρας και την  Χαρά Σκουλαρίκου που απογείωσε την παράσταση με την ερμηνεία της, έδωσε στους θεατές την ευκαιρία να δουν με μια διαφορετική ματιά αυτήν την χρυσή εποχή του ελληνικού σινεμά.

  Στην οθόνη «παρέλασαν” σπουδαίες ταινίες πολλές από αυτές με διεθνή καριέρα,  με τους συντελεστές τους,  κορυφαίους έλληνες συνθέτες, στιχουργούς, σκηνοθέτες και ηθοποιούς, με αντίστοιχα τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες.  Το “Ζ’ του Κ. Γαβρά  σε μουσική Μ. Θεοδωράκη με τα τραγούδια “Στου Όθωνα τα χρόνια”, “Μάτια βουρκωμένα”, “Διπλοπενιές” , η βραβευμένη ταινία “ΣΤΕΛΛΑ” με την Μελίνα Μερκούρη σε γκρο πλαν στην οθόνη και το “Αγάπη που γινες μαχαίρι” σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, η ταινία “ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ” με το τραγούδι “Θάλασσα πλατιά” επίσης του Χατζιδάκι, το “ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ”  του Κ. Φέρρη όπου οι ηθοποιοί Παναγιώτα Ιωάννου και Γιάννης Μανώλης αφηγήθηκαν το πώς ο σκηνοθέτης εμπνεύστηκε   την ταινία που παρουσιάζει ουσιαστικά τη ζωή της  μεγάλης ρεμπέτισσας Μαρίκας Νίνου.

Ακούσαμε ακόμα τραγούδια από την ταινία ΦΑΙΔΡΑ σε μουσική του Μίκη με πρωταγωνίστρια τη Μελίνα  και από την ταινία του Μάικλ Πάουελ «Μήνας του μέλιτος» (Honeymoon) που  έγινε γνωστή ως τραγούδι, στην Ελλάδα, με όνομα «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου» επίσης σε μουσική του Μίκη κ.α Μια γοητευτική και νοσταλγική διαδρομή σε μια χρυσή εποχή όπου ο  ελληνικός κινηματογράφος υπήρξε  το όχημα τραγουδιών που σφράγισαν μια ολόκληρη εποχή σχεδόν μισού αιώνα!

Το μουσικό μέρος της  εξαιρετικά στημένης παράστασης καθόλη τη διάρκειά του, μας σύστηνε πριν από κάθε τραγούδι τους δημιουργούς και συντελεστές των ταινιών με προβολές στην οθόνη και βεβαίως είχε και αφηγηματικά και θεατρικά μέρη με διαλόγους όπως από τη ΦΑΙΔΡΑ και τη ΣΤΕΛΑ με την Π. Ιωάννου και τον Γ. Μανώλη. 

Έπαιξαν οι μουσικοί:  Παύλος Αυγερινόπουλος μπουζούκι,  Θανάσης Πουλακίδας μπουζούκι και τραγούδι, Νίκος Στεφανίδης στην κιθάρα, Δημήτρης Μαλεβίτης στο μπάσο, Ελένη Τσαντίλη στο βιολοντσέλο, Δημήτρης Πανδής στα τύμπανα, Γιώργος Γκιντζίρης πιάνο και τραγούδι. Τραγούδι η Χαρά Σκουλαρίκου, Στους διαλόγους οι ηθοποιοί Παναγιώτα Ιωάννου από την Ομάδα Τέχνης “Δούρειος Ίππος” και ο Γιάννης Μανώλης από τη Θεατρική Ομάδα Πύργου.

Η μουσική παράσταση “ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ” θα επαναληφθεί  ξανά Παρασκευή και Σάββατο 26, 27 Απριλίου στο Θέατρο Απόλλων στις 21:15.  Εισιτήριο 8 ευρώ, μαθητικό 5 ευρώ.  H προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται  στο κατάστημα οπτικών Πανδής για τις δυο τελευταίες παραστάσεις!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος