FOLLOW US: facebook twitter

Νοσοκομείο Πύργου: Διασπορά του κορονοϊού σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής

Ημερομηνία: 29-03-2021 | Συντάκτης:

Συναγερμός σήμανε την προηγούμενη Τετάρτη- παραμονή της 25ης Μαρτίου- στο Νοσοκομείο του Πύργου, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε νοσηλευόμενους ασθενείς της Παθολογικής κλινικής! Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικοί βρέθηκαν πέντε συνολικά νοσηλευόμενοι ασθενείς, δυο συνοδοί ασθενών και μια αποκλειστική νοσοκόμα.

Όλα ξεκίνησαν όταν βγήκε θετικό ράπιντ τεστ που υπεβλήθη συνοδός ασθενή και στη συνέχεια σε έλεγχο που διενεργήθηκε εσωτερικά του Νοσοκομείου διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον πέντε νοσηλευόμενοι και από τις δυο πτέρυγες της παθολογικής κλινικής ήταν θετικοί στον κορονοϊό καθώς και ακόμα ένας συνοδός και μια αποκλειστική. Οι ασθενείς μετακινήθηκαν στην πτέρυγα covid-19 του τρίτου ορόφου για νοσηλεία.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι με απόφαση της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας από την προηγουμένη εβδομάδα απαγορεύτηκε αυστηρά το επισκεπτήριο ενώ για όσους ασθενείς  χρήζουν παρουσίας συνοδού εκδίδεται κάρτα άδειας παραμονής από την κλινική που νοσηλεύεται ο ασθενής ενώ προσκομίζεται και rapid test αρνητικό για covid.

Όσον αφορά το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό ελέγχεται με rapid test σε κάθε βάρδια ενώ και το ιατρικό με μοριακό τεστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα 33 κρεβάτια της κλινικής covid-19 έχουν καλυφθεί (17 και 16) και το σύστημα πιέζεται αφόρητα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος