FOLLOW US: facebook twitter

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Με το δάχτυλο στη πληγή

Ημερομηνία: 22-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Φιλοξενούμε σήμερα, δυο επιστολές που έστειλαν στην “Πρωινή”, ο πρόεδρος της Επιτροπής Φορέων για τη διάσωση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, μέσω των οποίων ασκούν κριτική στην εφημερίδα για τον τρόπο παρουσίασης της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε προ ημερών κατά της υποβάθμισης της Νοσηλευτικής Μονάδας.

Μετά τις επιστολές, ακολουθεί και η απάντηση της “Πρωινής”.

Κύριε Διευθυντά,

Υποχρέωση της αμερόληπτης δημοσιογραφίας, είναι η ενημέρωση των πολιτών και η ευαισθητοποίηση τους, ιδιαίτερα στα σημαντικά θέματα της δημόσιας υγείας. Η τοποθέτηση και η προτροπή για λύσεις, εκτός από πολιτική υγείας για την άσκηση της οποίας είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός, απαιτεί και γνώσεις τις οποίες αν κάποιος δεν διαθέτει οφείλει να τις αναζητήσει.

Πριν λοιπόν παπαγαλίσουν κάποιοι τις ανομολόγητες λόγω έλλειψης θάρρους, ειλικρίνειας αλλά κυρίως αρμοδιότητας προθέσεις όσων ασκούν αυτή τη χρονική στιγμή την πολιτική υγείας στο νομό, που είναι το κλείσιμο της Ν.Μ. Αμαλιάδας, ας ανατρέξουν στις πρόσφατες ανακοινώσεις των ενώσεων των ιατρών και των εργαζομένων των δύο μονάδων καθώς και στην ευθύνη αυτών που δεν φρόντισαν να έρθουν νέοι ειδικευμένοι γιατροί στα νοσοκομεία του νομού.

Έτσι μόνο θα ενημερωθεί με πλήρη αντικειμενικότητα ο πολίτης της Ηλείας την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η παροχή υπηρεσιών υγείας στο νομό, λόγω της εμμονικής προσπάθειας όσων μεθοδευμένα απαξιώνουν την Ν.Μ. Αμαλιάδας, ασπαζόμενοι το καταγκρεμισθέν αφήγημα του «ενός νοσοκομείου».

Επιτροπή για την διάσωση του Νοσ. Αμαλιάδας

Κύριε Διευθυντά,

Διαβάσαμε το ρεπορτάζ το όποιον είχε  εφημερίδα σας σχετικά με την συνάντηση των φορέων της πόλης Αμαλιάδας σχετικά με το Νοσοκομείο που έγινε την 18-03-2019.

Η υποβάθμιση του γεγονότος ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής…

Δυστυχώς δώσατε την εντύπωση ότι η κινητοποίηση μιας πόλης για να έχει την Υγεία που της πρέπει και που δικαιούται είναι για σας είδηση ήσσονος σημασίας.

Δεν περιμέναμε πρωτοσέλιδα που είναι φυσικό να τα φυλάτε για άλλα πιο σημαντικά γεγονότα.

Περιμέναμε απλά την παρουσίαση μιας συνεδρίασης που κράτησε πάνω από τέσσερες ώρες έστω και αν εσείς την κρίνατε αρνητικά στην συνέχεια.

Άλλο το να παρουσιάζεις ένα γεγονός και άλλο το πώς το κρίνεις…..

Φυσικά δεν μπορούμε εμείς να σας υπαγορεύσουμε το πώς θα αξιολογείτε τα γεγονότα και ούτε το πως θα τα παρουσιάζετε.

Όλοι κρίνουμε και όλοι κρινόμαστε.

Επειδή όμως πρόσφατα είχατε πρωτοσέλιδο για το Νοσοκομείο του Πύργου που έλεγε «ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ» καλό είναι να έχουμε κατά νου και μια άλλη λαϊκή ρήση που λέει «ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ»

Δημήτρης Θεοδωρόπουλος

πρ. Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας

 

Η απάντηση της “Πρωινής”

Η “Πρωινή” έχει αναδείξει το θέμα, όχι μια, όχι δυο αλλά πάμπολλες φορές όλα αυτά τα χρόνια, και η κοινωνία της Ηλείας, ο κόσμος του Νομού, γνωρίζουν, τη γενεσιουργό αιτία των προβλημάτων στο χώρο της υγείας.

Το ρεπορτάζ για τη συνάντηση των φορέων της Αμαλιάδας, παρουσιάστηκε στην εφημερίδα, καταγράφοντας την ουσία της συζήτησης που ήταν η απόφαση για την πραγματοποίηση λαϊκής συνέλευσης  και μάλιστα το όλο θέμα καταλάμβανε μισή σελίδα (6στηλο) και αυτό δε το λες και …«υποβάθμιση του γεγονότος» ή ως «είδηση ήσσονος σημασίας». Για την ΠΡΩΙΝΗ και τον κόσμο που θέλει να ενημερώνεται υπεύθυνα, μετρά το αποτέλεσμα και η ουσία κάθε συνάντησης, το «ρεζουμέ» και η είδηση, και όχι οι μακροσκελείς χιλιοειπωμένες και γνωστές τοποθετήσεις που κουράζουν το αναγνωστικό κοινό.

Από ‘κει και πέρα, κατανοούμε την αγωνία του προσωπικού και της τοπικής κοινωνίας της Αμαλιάδας για τα προβλήματα δυσλειτουργίας της Νοσηλευτικής Μονάδας και το φόβο «υποβάθμισης και κλεισίματος» του Νοσοκομείου.

Από την άλλη πλευρά όμως, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε μια πραγματικότητα που έχει να κάνει με την πολυδιάσπαση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο Νομό, την έλλειψη προσωπικού και το γεγονός ότι παρά τις προσπάθειες ενίσχυσης των νοσοκομείων, το ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων από γιατρούς είναι περιορισμένο (άγονη προκήρυξη) έως ανύπαρκτο (ουδείς ενδιαφερόμενος για την Ηλεία στη λίστα των επικουρικών).

Αυτό που αρνείται η “Πρωινή” να κάνει είναι να προβάλει (το έκανε και αυτό σε ένα βαθμό) τις εμμονές ορισμένων παραγόντων οι οποίοι ποτέ δε πρότειναν λύσεις ρεαλιστικές αλλά το μόνο που ξέρουν είναι να κάνουν κριτική.

Ο εκδότης

Γιάννης Ρήγας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος