FOLLOW US: facebook twitter

Νοσηλεύτριες του Γ.Ν. Πύργου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιαναισθησιολογικής Φροντίδας

Ημερομηνία: 02-11-2023 | Συντάκτης:

Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης και της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, το αναισθησιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου με επικεφαλής την Προϊσταμένη του τμήματος Αγγελική Κλάδη και τις Νοσηλεύτριες MsC Διονυσία Κατελουζου και Θεοδώρα Κανελοπούλου πήραν μέρος στο 2ο πανελλήνιο συνέδριο Περιαναισθησιολογικής Φροντίδας με θέμα περιεγχηρητική νορμοθερμία και νοσηλευτικός ρόλος.

Όπως τόνισαν ως νορμοθερμία ορίζεται η κατάσταση της φυσικής θερμοκρασίας του σώματος 36- 37,5οC. Κατά τη διάρκεια ενός χειρουργείου παρατηρείται συνήθως περιεγχηρητική υποθερμία του σώματος για αυτό πρέπει να λαμβάνονται μέτρα ώστε να διατηρείται σε φυσιολογικά επίπεδα η θερμοκρασία σώματος του πάσχοντος γιατί σε αντίθετη περίπτωση επιφέρονται δυσμενείς συνέπειες. Η διεπιστημονική κοινότητα γιατρών – νοσηλευτών εργάζονται πάντα με γνώμονα την ασφάλεια του ασθενούς κάτω από τηρούμενα επιστημονικά πρωτόκολλά. «Προσπαθώντας να μεταλαμπαδεύσουμε και να μοιραστούμε την αποκτηθείσα νέα γνώση, αναδεικνύοντας τη διεπιστημονική συνεργασία και εμπνέοντας τις νέες γενιές Νοσηλευτών, ώστε η επιστήμη, την οποία όλοι υπηρετούμε ανιδιοτελώς και άοκνα, να εξελίσσεται με προσδοκία και όραμα. Με  το θετικό αποτύπωμα στις ποιοτικές Υπηρεσίες υγείας στους πολίτες του πολύπαθου Νόμου μας μέσα από την καινοτομία και την εφαρμογή προηγμένης και επιστημονικά τεκμηριωμένης γνώσης» επισήμαναν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο Πύργου γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από το νέο «αίμα» νοσηλευτών και γιατρών για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που επικρατεί επιζητώντας την ενεργή στήριξη της πολιτείας και των πολιτών. Γιατί όπως λένε, το Νοσοκομείο δεν είναι το κτίριο, αλλά οι άνθρωποι που το αποτελούν και παλεύουν νυχθημερόν με όποιο κόστος!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot