FOLLOW US: facebook twitter

Νώντας Κυριαζής – υποψήφιος σύμβουλος

Ημερομηνία: 03-10-2023 | Συντάκτης:

Ο Νώντας Κυριαζής, δικηγόρος Πύργου και γέννημα θρέμμα Πυργιώτης αποτελεί μια ισχυρή αυτοδιοικητική παρουσία. Έχει μια συνεχή ιδεολογική πορεία και θα είναι πολύ χρήσιμος στο νέο δημοτικό συμβούλιο Πύργου, ύστερα από μια πολυετή ανιδιοτελή προσφορά στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με γνώση, εμπειρία, ειλικρίνεια , με νέες και δημιουργικές ιδέες και προτάσεις για υλοποίηση έργων και δράσεων που θα καταστήσουν τον Δήμο ατμομηχανή ανάπτυξης της Ηλείας και τον Πύργο πραγματική της πρωτεύουσα.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο, αποφοίτησε από το 7ο Δημοτικό σχολείο και το Γυμνάσιο Αρρένων Πύργου. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα ως μέλος του Συλλόγου φοιτητών Νομικής και του Συλλόγου Ηλείων Φοιτητών, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος.  Από το 1980 ζει μόνιμα στον Πύργο ασκώντας το λειτούργημα του δικηγόρου. Έχει εργαστεί   από τα μαθητικά του χρόνια και στη διάρκεια των σπουδών του ως  ιδ.υπάλληλος, πωλητής, εργοστασιακός εργάτης, φορτοεκφορτωτής και εργάτης οικοδομής.

Το 1994 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος  και το 2002 ήταν Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου. Την τετραετία 2003-2006 επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου και αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ Ηλείας και το 2006 εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηλείας.

Από το 1982 έως το 1999 ασχολήθηκε με τα διοικητικά της Γυμναστικής Ένωσης Πύργου (ΓΕΠ) , ενώ την τετραετία 1996-2000 ήταν μέλος της Διοίκησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ).

Το 2019 εκλέχτηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος Πύργου  με την παράταξη του εκλεγέντος Δημάρχου και ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, λόγω διαφωνιών  σε βασικά και ουσιώδη θέματα καθώς και σε πρακτικές  διαδικασίες και συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν τον απερχόμενο δήμαρχο. Παραμένει όμως μέχρι σήμερα ανεξάρτητο μέλος του δημοτικού συμβουλίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot