FOLLOW US: facebook twitter

Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής και μέλος Κ.Ε. ΚΚΕ: «Οι λαϊκοί φορείς να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της Πατρών-Πύργου»

Ημερομηνία: 06-11-2019 | Συντάκτης:

Ο αυτοκινητόδρομος «Πατρών- Πύργου», τα πυρόπληκτα δάνεια αλλά και επιμέρους ζητήματα όπως η σωστή λειτουργία του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, ήταν τα βασικά θέματα που ανέπτυξε στην διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε από το χώρο του Επιμελητηρίου Ηλείας στον Πύργο, ο βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Υπήρξαν πρόσωπα που υπονόμευσαν το έργο και για αυτό δεν έχει μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί» είπε για την Πατρών – Πύργου επισημαίνοντας πως οι ενστάσεις που είχε θέσει το ΚΚΕ για τη νότια χάραξη της Πάτρας που καταστρέφει οικισμούς και την παράκαμψη στη λίμνη Καϊάφα που είναι προστατευόμενη περιοχή, επιβεβαιώνονται τόσο από την κατάτμηση του έργου σε 8 εργολαβίες όσο και από την αδιαφορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ολοκλήρωση του άξονα έως την Τσακώνα επειδή ο μεταφορικός φόρτος είναι μικρός. Οι ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη σημερινή κατάσταση είναι μεγάλες για αυτό θα πρέπει οι λαϊκοί φορείς να πάρουν την υπόθεση του αυτοκινητόδρομου τα χέρια τους ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου».

Μιλώντας για τα πυρόπληκτα δάνεια που δόθηκαν στα λαϊκά στρώματα και δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν, επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει ειδική μεταχείριση ενώ αναφερόμενος στα «κόκκινα δάνεια» τόνισε ότι η πρόταση τους που έχει απορριφτεί, είναι να υπάρξει κούρεμα τόκων, προσαυξήσεων και αρχικού κεφαλαίου για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αποπληρωμής.

Αναφερόμενος στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, στο οποίο κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ πραγματοποίησε επίσκεψη, επισήμανε ότι το πρόγραμμα αποασυλοποιήσης οδηγεί στο κλείσιμο της προνοιακής αυτής δομής και στο «πέταγμα» στην κυριολεξία όπως είπε των παιδιών που έχουν ανάγκη φροντίδας στο δρόμο, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τη σωστή λειτουργία του Κέντρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος