FOLLOW US: facebook twitter

Νίκος Καραθανασόπουλος: “Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με το μαθητή του Μουσικού Βαρθολομιού”

Ημερομηνία: 25-09-2024 | Συντάκτης:

Ερώτηση Κ.Ο του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Παιδείας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε η Κ.Ο του ΚΚΕ που υπογράφει ο Ν. Καραθανασόπουλος και άλλοι δύο βουλευτές αναφορικά με την αναστάτωση που έχει προκληθεί στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού από τη μη έγκριση του τμήματος προσανατολισμού θετικών σπουδών της Γ’ Λυκείου όπου είναι να φοιτήσει ένας μαθητής ζητώντας να λάβει η κυβέρνηση σχετική απόφαση για την επίλυση του προβλήματος.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων “Λόγω τεχνικής αδυναμίας δεν είχε μπορέσει να εγγραφεί στην πλατφόρμα e-eggrafes κατά την 1η περίοδο του Ιουλίου 2024. Το Υπουργείο με τη δικαιολογία ότι από το σχολείο στην αντίστοιχη στήλη εκτίμησης μαθητών δεν είχε συμπληρωθεί τίποτα δεν προχώρησε στην έγκριση του τμήματος.

Με αυτό τον τρόπο στερεί από τον εν λόγω μαθητή τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τη φοίτηση του στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού. Τον αναγκάζει στην ουσία να παρατήσει το κομμάτι των μουσικών σπουδών και να γραφτεί σε Γενικό Λύκειο, αφού το πιο κοντινό Μουσικό Σχολείο βρίσκεται στην Πάτρα σε απόσταση 80 χλμ. Και αυτό την τελευταία χρονιά, χρονιά προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, όπου η ψυχολογική κατάσταση και του μαθητή και της οικογένειας του είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη.

Να επισημάνουμε ότι ο συγκεκριμένος μαθητής φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο από την Α’ Γυμνασίου, πέρυσι κατά τη φοίτηση του στη Β’ Λυκείου παρακολουθούσε τα μαθήματα της ίδιας κατεύθυνσης και ήταν άριστος μαθητής τόσο στα γενικά όσα και στα μουσικά μαθήματα.

Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά δείχνει το αλγεινό της πρόσωπο. Αντιμετωπίζει τους μαθητές ως αριθμούς και τα μορφωτικά τους δικαιώματα ως κόστος. Δεν φτάνει που με την αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολουθεί έχει υποβαθμίσει την καλλιτεχνική Παιδεία στα Γυμνάσια και την έχει εξαφανίσει από τα Γενικά Λύκεια. Με την απόφαση της αυτή έρχεται να τσακίσει τα μορφωτικά δικαιώματα του μαθητή να ακολουθήσει την ειδικότητα και τις σπουδές που επιθυμεί.

Διευκρινίζεται ότι για τη λειτουργία του προσανατολισμού οι επιπλέον ώρες που απαιτούνται να καλυφθούν είναι 12, 6 φυσικής και 6 χημείας και για τις οποίες υπάρχει το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό στο σχολείο. Στα υπόλοιπα μαθήματα γίνεται συνδιδασκαλία με τα άλλα τμήματα προσανατολισμού.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot