FOLLOW US: facebook twitter

Α. Νικολακόπουλος: Κάθετα και ξεκάθαρα αντίθετος στην αποδοχή της πρότασης για την κατάργηση των Σχολών

Ημερομηνία: 15-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Άμεση και ξεκάθαρη ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου για το θέμα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία  και την άκαμπτη στάση που τηρεί μέχρι τώρα η ίδια η Ακαδημαϊκή κοινότητα. Ο κ. Νικολακόπουλος, που έχει εκθέσει τις απόψεις του και στην ηγεσία του Υπ. Παιδείας κάνοντας μάλιστα και σημαντική πρόταση για μία ακόμη Σχολή στο Νομό  αυτή την φορά από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου γνωρίζοντας καλά ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, προχώρησε σε νέα δήλωση με αυστηρό περιεχόμενο τονίζοντας τα εξής :

«Τα προβλήματα των πανεπιστημιακών τμημάτων της Ηλείας τα γνωρίζουμε όλοι και δεν προέκυψαν τώρα. Τα προβλήματα που δημιούργησε ο Νόμος Γαβρόγλου και τον κίνδυνο που συνεπαγόταν για τα τμήματα της Ηλείας τα γνωρίζαμε όλοι από την ψήφισή του.

Παρόλα αυτά, από την αρχή της θητείας μου έκανα μία σειρά από ενέργειες για την παραμονή και την ενδυνάμωσή τους, πολλές φορές μάλιστα με τη συμμετοχή συναδέλφων μου ακόμα και από άλλα κόμματα και  με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών και άλλων φορέων, προκειμένου να διασφαλίσω την παρουσία της Ηλείας στον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας.

Απέναντί μας είχαμε τη σκληρή και μεθοδευμένη στάση του Πανεπιστημίου Πατρών που αρνήθηκε εξ αρχής να κεφαλαιοποιήσει το μεγάλο κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό απόθεμα της Ηλείας και προετοίμαζε με σχέδιο την έξοδο των τμημάτων της Ηλείας από το μηχανογραφικό.

Αντιλαμβανόμενος τη δυσκολία του εγχειρήματος αλλά και τα προβλήματα βιωσιμότητας των τμημάτων, κατέθεσα συγκεκριμένη πρόταση για μεταφορά της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Ηλεία. Ας μας απαντήσουν ακόμα και σήμερα στο Πανεπιστήμιο Πατρών αν είναι ορθολογικό να έχουν δύο Σχολές Μηχανικών στην Πάτρα και αν είναι ορθολογικό  το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να κάνει χρήση των εγκαταστάσεών του.

Ας μας απαντήσουν και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για ποιον λόγο δεν δέχονται να έρθει η Σχολή Μηχανικών στην Ηλεία και αν είναι ορθολογικό να κάνουν χρήση οικονομικών πόρων που προορίζονται για τους πολίτες  της Δυτικής Ελλάδας.

Δηλώνω ξεκάθαρα ότι είμαι κάθετα αντίθετος στην απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να δεχτεί την πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών και της ΕΘΑΑΕ για λόγους που και έχω εκθέσει επιτακτικά όχι μόνο στην ίδια την Υπουργό  αλλά και δημοσίως.

Το αυτοδιοίκητο είναι σεβαστό αλλά όχι ανεξέλεγκτο. Ανορθολογισμοί όπως οι παραπάνω πλήττουν την προσπάθεια εξορθολογισμού του ακαδημαϊκού χάρτη και την προσπάθεια μεταρρύθμισης.

Ζητώ από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να τηρήσει τις διαβεβαιώσεις της και να ανακοινώσει σύντομα το σχέδιο της για την ανώτατη εκπαίδευση στην Ηλεία.

Για όλα αυτά θα ασκήσω στο επόμενο διάστημα όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα που διαθέτω.

Καλώ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να περιορίσει -ανάλογα με τη συμμετοχή της Ηλείας σε αυτή-τους πόρους που θα διαθέτει στο μέλλον για το Πανεπιστήμιο Πατρών, να σταματήσει κάθε χρηματοδότηση προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και να χρηματοδοτήσει την δημιουργία των εκπαιδευτικών δομών που λείπουν και δεν έγιναν τόσα χρόνια στη Ηλεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος