Νίκολα Τέσλα-Ο άνθρωπος από το μέλλον: Μια σπουδαία έκθεση στο Μουσείο Κοτσανά
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”98211″ img_size=”full”][vc_column_text]Εάν εφευρέσεις, όπως ο ηλεκτρισμός, η ασύρματη τεχνολογία, το ραντάρ, οι ακτίνες Χ και το ραδιόφωνο διαμόρφωσαν χαρακτηριστικά τον 20ο αιώνα, τότε τον τίτλο «Εφευρέτης του 20ου Αιώνα» κερδίζει επάξια ο Νίκολα Τέσλα! Το όνομά του είναι συνώνυμο της καινοτομίας!
Το όραμα, το έργο και την προσωπικότητα του ξεχωριστού αυτού ανθρώπου επιχειρεί να παρουσιάσει η έκθεση από το Μουσείο «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου που φιλοξενείται στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στην Αθήνα – Πινδάρου και Ακαδημίας- δίνοντας έμφαση στα στοιχεία του οραματισμού και της ιδιοφυΐας αυτής της σημαντικής προσωπικότητας της Ιστορίας.
Η έκθεση που άνοιξε την 1η Οκτώβρη 2019 και θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 31-1-2020, περιλαμβάνει συνδυασμό εκθεμάτων, από μοντέλα σε κλίμακα, όπως το εργαστήριο του Νίκολα Τέσλα στο Colorado Springs, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, το αεροπλάνο κάθετης απογείωσης, καθώς και λειτουργικά μοντέλα των εφευρέσεών του, όπως ο επαγωγικός κινητήρας και το πηνίο Τέσλα, μέχρι οπτικά και ηχητικά στοιχεία σε πληροφοριακά πάνελ και σε video room.
Το μέλλον του Τέσλα, όπως ο ίδιος το οραματίστηκε, παρουσιάζεται στο παρόν, το παρελθόν του Τέσλα «ζωντανεύει» στο σήμερα, η ιστορία του μεγαλύτερου εφευρέτη ξαναγράφεται στο Μουσείο Κοτσανά.
Το Μουσείο Κοτσανά γιόρτασε την «Νύχτα Πολιτισμού 2019
Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας γιόρτασε τη «Νύχτα Πολιτισμού 2019» και δημιούργησε “Κύματα” ηλεκτρισμού και μουσικής, που ταξίδεψαν τους εκατοντάδες επισκέπτες μέσα από ένα διαδραστικό μονοπάτι στις εκθέσεις: «Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια» & «Νίκολα Τέσλα – Ο Άνθρωπος από το Μέλλον».
Το Μουσείο Κοτσανά, μέλος του Athens Culture Net του δήμου Αθηναίων συμμετείχε στον εορτασμό της «Νύχτας Πολιτισμού 2019» και γιόρτασε τον πολιτισμό και την δημιουργικότητα με μια εκδήλωση – έκπληξη για όλες τις ηλικίες‼️
Οι τυχεροί που επισκέφθηκαν το Μουσείο την ημέρα της εκδήλωσης έμαθαν, πώς μπορεί ο ηλεκτρισμός να ταξιδέψει με κύματα & να καλύψει αποστάσεις χωρίς καλώδια και πώς τα κύματα του ήχου μπορούν να συνδεθούν με αυτά του ηλεκτρισμού!![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]