FOLLOW US: facebook twitter

Νέος κανονισμός για τους πεζόδρομους στην Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 03-05-2024 | Συντάκτης:

Ποιες απαγορεύσεις και εξαιρέσεις ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή

Νέο κανονισμό λειτουργίας των πεζοδρόμων στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας προωθεί η δημοτική αρχή, καθώς η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε την εισήγηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Λινάρδου.

Με βάση την κυκλοφοριακή μελέτη που έχει εγκριθεί από το 2022, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η περιοδική πεζοδρόμηση της οδού Πραξιτέλη Κονδύλη, και με βάση το έγγραφο του αρμοδίου τμήματος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο νέος κανονισμός αποσκοπεί στην εξασφάλιση άνετων συνθηκών κυκλοφορίας για τους πεζούς και στην εξυπηρέτηση των αναγκών προσπελάσεως και τροφοδοσίας στους πεζοδρόμους της περιοχής.

Σύμφωνα με τις κυριότερες διατάξεις του κανονισμού, οι οδοί που χαρακτηρίζονται ως πεζόδρομοι, προορίζονται για την αποκλειστική χρήση των πεζών και σε κάθε είσοδο πεζόδρομου θα υπάρχει ειδική πινακίδα που θα αναγγέλλει τη χρήση του δρόμου και θα προειδοποιεί για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας του.

Στους πεζόδρομους επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση  όλο το 24ωρο η κυκλοφορία των αυτοκινήτων παροχής πρώτων βοηθειών, των αυτοκινήτων που μεταφέρουν ασθενείς, των απορριμματοφόρων του Δήμου, των οχημάτων της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των οχημάτων των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας για την αντιμετώπιση περιπτώσεων επειγούσης ανάγκης, η κίνηση οχημάτων που εκτελούν μετακομίσεις οικοσκευών από ή προς την περιοχή, αυτοκινήτων μεταφοράς ετοίμου σκυροδέματος, αποκομιδής προϊόντων εκσκαφής ή κατεδαφίσεως καθώς και νεκροφόρε οχήματος, εκτός των ωρών κοινής ησυχίας.

Για τους κατοίκους που μένουν σε σπίτι στον πεζόδρομο θα χορηγείται ετήσια άδεια αποκλειστικά για την 24ωρη πρόσβαση σε νομίμως υφιστάμενο εσωτερικό χώρο στάθμευσης (PARKING) ενώ, το ίδιο θα ισχύσει και για την κίνηση επιβατικών αυτοκινήτων μεταφοράς αναπήρων και υπερηλίκων. Η κίνηση οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων σύμφωνα με το ακόλουθο ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων, θα πραγματοποιείται έως τις 8.30 π.μ.

Η ταχύτητα κίνησης των αυτοκινήτων δεν θα πρέπει υπερβαίνει την ταχύτητα κίνησης των πεζών, ενώ απαγορεύονται η όπισθεν, οι επιτόπιες στροφές και η κίνηση οχημάτων μικτού βάρους άνω των 7,5 τόνων, εκτός των αυτοκινήτων μεταφοράς ετοίμου σκυροδέματος και των φορτηγών τροφοδοσίας ειδών παντοπωλείου. Ο χρόνος σταθμεύσεως για τροφοδοσία θα περιορίζεται στον απολύτως απαραίτητο και έως 15 λεπτά.  και χωρίς να παρεμποδίζει την τροφοδοσία άλλων παροδίων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος