FOLLOW US: facebook twitter

Νέος Αν. Υπουργός Αθλητισμού ο Οικονόμου

Ημερομηνία: 26-06-2023 | Συντάκτης:

Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών χάρισε στη Νέα Δημοκρατία ακόμη μία τετραετία ως Κυβέρνηση της Ελλάδας και σήμερα το απόγευμα ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης. Ο αθλητισμός έφυγε από το Υπουργείο Πολιτισμού και εντάχθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, υπό τον Υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητα τον αθλητισμό αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Ο προκάτοχός του, Λευτέρης Αυγενάκης, αναλαμβάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εργάστηκε ύστερα, επί σειρά ετών ως γεωπόνος, αναπτύσσοντας παράλληλα δραστηριότητα στην εμπορία και παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά και έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη.

Εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουλίου 2019. Στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2021 ορίστηκε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2023 ήταν Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot