FOLLOW US: facebook twitter

Νέοι διοικητές νοσοκομείων: Ο λαδέμπορας, ο προπονητής και άλλα… παιδιά

Ημερομηνία: 02-12-2019 | Συντάκτης:

Τριγμούς στην κυβέρνηση συνεχίζουν να προκαλούν οι διορισµοί των νέων διοικητών στα νοσοκοµεία, αφού η σύνθεση των 111 προσώπων που επελέγησαν για να στελεχώσουν το ΕΣΥ περιλαµβάνει σε µεγάλο ποσοστό πρόσωπα που κατά τα φαινόµενα µικρή σχέση έχουν µε το αντικείµενο της Υγείας.

Βλέποντας την ακτινογραφία των νέων διοικητών, εντοπίζει κανείς, εκτός από τα κοµµατικά στελέχη, έναν έµπορο λαδιού, έναν γυµναστή-προπονητή, δασκάλους, αρκετούς συνταξιούχους και φυσικά πολλούς υποψηφίους µε το κόµµα της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Τα βιογραφικά

Κατά τα άλλα, µυστήριο συνεχίζει να καλύπτει τα βιογραφικά των νέων στελεχών του ΕΣΥ, αφού για πρώτη φορά το υπουργείο Υγείας δεν δημοσιοποίησε κανένα στοιχείο συγκεκριμένο, ούτε καν το όνομα πατρός των διορισθέντων.

Με βάση το ρεπορτάζ του «Εθνους της Κυριακής», προκύπτουν πολλές περιπτώσεις -εκτός από αυτή του 80χρονου από την Καρδίτσα- που, αν µη τι άλλο, δείχνουν ότι τα επαγγελματικά αντικείμενα των νέων στελεχών δεν έχουν καµία σχέση µε τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας. Σταχυολογούµε ενδεικτικά κάποιες περιπτώσεις.

Ο νέος διοικητής του Ασκληπιείου της Βούλας, Ανδρέας Πλεµµένος, διαθέτει αξιόλογα πτυχία µεν, αλλά δεν έχει σχέση µε την Υγεία, καθώς έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών µε τον χώρο εµπορίας και εξαγωγής ελαιολάδου, αλλά και αγροτικών προϊόντων. Ουδεµία σχέση, δηλαδή, µε τη διαχείριση του πολύπαθου Ασκληπιείου της Βούλας που αναλαµβάνει.

Ένας γυµναστής-προπονητής στο Νοσοκοµείο Κιλκίς. Και στο Νοσοκομείο Κιλκίς φαίνεται πως το υπουργείο Υγείας στόχευσε στο ομαδικό παιχνίδι, αφού νέος διοικητής του νοσοκοµείου της περιοχής ορίσθηκε ο Γιάννης Ανδρίτσος, που είναι γυμναστής στο επάγγελμα, πτυχιούχος του Tµήµατος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού, ενώ στο παρελθόν έχει υπάρξει και προπονητής της οµάδας ποδοσφαίρου του Εδεσσαϊκού.

Στο ογκολογικό νοσοκοµείο «Οι Αγιοι Ανάργυροι» αναλαµβάνει ο Θεόδωρος Τσουρούλας. Επίσης ουδεμία σχέση µε την Υγεία, αφού είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε εργαστεί και στο ιδιαίτερο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Στη λίστα µε τα ονόµατα των 111 στελεχών υπάρχουν και δύο δηµοσιογράφοι. Ο αναπληρωτής διοικητής του Ασκληπιείου της Βούλας Αιµίλιος Βουγιουκλάκης, ο οποίος έχει εργαστεί ως δηµοσιογράφος, όπως στη θέση του αναπληρωτή διοικητή του ογκολογικού νοσοκοµείου «Μεταξά» στον Πειραιά θα καθίσει ο επίσης δηµοσιογράφος, µε ιστοσελίδα για την περιοχή, Σαράντος Ευσταθόπουλος.

Ο Ηλίας ∆αλαΐνας, ο οποίος θα τοποθετηθεί µε διπλή ιδιότητα σε δύο νοσοκοµεία που έχουν κοινή διοίκηση, το Σισµανόγλειο και το «Αµαλία Φλέµινγκ», είχε βρεθεί πριν από λίγα χρόνια στο στόχαστρο των Επιθεωρητών ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης, όταν ήταν διοικητής στο «Ελενα», για παράτυπη νοσηλεία του που επιβάρυνε τα δηµόσια ταµεία. Ο τότε διοικητής του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκοµείου-Μαιευτηρίου «Ελενα» φερόταν να έχει νοσηλευθεί ο ίδιος επί τρεις εβδοµάδες στον 5ο όροφο του µαιευτηρίου µε προβλήµατα υψηλού σακχάρου, χρεώνοντας όµως το νοσοκοµείο µε νοσηλεία, την ώρα που απαγορεύεται µε βάση τον νόµο η νοσηλεία ανδρών.

Στο νοσοκοµείο «Παµµακάριστος» αναλαµβάνει ο Θρασύβουλος Λαδόπουλος, ο οποίος είχε κατέλθει στις πρόσφατες εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής µε τον συνδυασµό του Γιώργου Πατούλη. Με βάση το βιογραφικό του, δεν έχει ασχοληθεί ποτέ µε τον τοµέα της Υγείας.

Ενας δάσκαλος, ο Ηλίας Πλιόγκας, µε µπόλικη κοµµατική δράση αναλαμβάνει το νοσοκομείο Ηµαθίας. Ο κ. Πλιόγκας είναι εκπαιδευτικός από τα Γιαννιτσά, ενώ έχει υπάρξει νομαρχιακός σύμβουλος Πέλλας.

«Kουρεµένοι» µισθοί

Έστω κι αν οι µισθοί για τα στελέχη του ΕΣΥ έχουν µειωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητοι  θεωρούνται. Ειδικότερα, οι διοικητές νοσοκομείων εισπράττουν από 2.800 έως 2.900 ευρώ καθαρά για νοσηλευτικά ιδρύματα µε πάνω από 400 κλίνες, ενώ οι υποδιοικητές 1.900 ευρώ  Σε νοσοκοµεία κάτω των 400 κλινών ο διοικητής λαµβάνει µισθό όσα εισπράττει ο υποδιοικητής στα µεγάλα νοσοκοµεία, δηλαδή 1.900 ευρώ καθαρά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος