FOLLOW US: facebook twitter

Νέο καραβάνι ελπίδας στα παράλια της Ηλείας: Εντοπίστηκαν 27 Κούρδοι από το Ιράκ στην περιοχή του Καϊάφα

Ημερομηνία: 07-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”83888″ img_size=”full”][vc_column_text]

Ανάμεσά τους και μικρά παιδιά

Ακόμα μια προσπάθεια διαφυγής από τα παράλια της Ηλείας προς την Ιταλία καταγράφτηκε, μετά τον εντοπισμό και την προσαγωγή 27 παράτυπων μεταναστών από το Κουρδικό Ιράκ στην περιοχή του Καϊάφα στη Ζαχάρω, τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ οι αστυνομικές αρχές μετά από ενημέρωση που υπήρξε από διερχόμενο οδηγό φορτηγού, εντόπισαν τους μετανάστες να περπατούν στην άκρη του δρόμου και όπως έγινε γνωστό αργότερα είχαν φτάσει εκεί με λεωφορείο αναζητώντας διέξοδο προς την γειτονική χώρα, από την Ηλεία προς την Ιταλία  μέσω θαλάσσης.
Ανάμεσα στους 27, εκ των οποίων οι 15 είναι άντρες, έξι γυναίκες και έξι παιδιά, να σημειώσουμε ότι υπήρξαν και άτομα τα οποία είχαν εντοπιστεί πριν μερικούς μήνες στις αρχές Νοέμβρη και πάλι σε ομάδα μεταναστών που θέλησε να διαφύγει προς Ιταλία από το δάσος της Μαραθιάς.

Οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν από τους αστυνομικούς στο Α.Τ. Ζαχάρως από την περιοχή της λίμνης και τους παρασχέθηκε κάθε δυνατή ανθρωπιστική βοήθεια.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υποστηρίζουν πως πλήρωσαν 50 ευρώ έκαστος στον οδηγό ενός λευκού λεωφορείου για να τους μεταφέρει από την περιοχή της Αθήνας στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα οι 27 επιβιβάστηκαν από την περιοχή του Σκαραμαγκά, με προορισμό της πρωτεύουσα της Αχαΐας για να φύγουν από εκεί έπειτα για την Ιταλία. Οι πληροφορίες και οι μαρτυρίες τους ελέγχονται.

Το λεωφορείο φέρεται να ταξίδεψε μέσω Αρκαδίας για την Ζαχάρω και ο οδηγός του που εισέπραξε και τα χρήματα πιθανότατα να ξεγέλασε τους μετανάστες, αφού τους εγκατέλειψε στην περιοχή της Ζαχάρως λέγοντάς τους πως εκεί ήταν η Πάτρα.

Οι 27 μετανάστες εντοπίστηκαν ενώ κινούνταν περπατώντας επί της Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, με κατεύθυνση προς Πύργο, στο ύψος της λίμνης Καϊάφα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης και αφού όλοι διέθεταν έγγραφα διοικητικής απέλασης εντός έξι μηνών (άρα είναι ταυτοποιημένοι και μπορούν να κινούνται στην ελληνική επικράτεια), οδηγήθηκαν με λεωφορείο πίσω στην Αθήνα και έτσι το όνειρο για να φτάσουν στον προορισμό τους τελείωσε νωρίς και σύντομα βρέθηκαν εκεί από όπου ξεκίνησαν…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot