FOLLOW US: facebook twitter

Νέο γεφύρι στο Πλουτοχώρι

Ημερομηνία: 25-10-2024 | Συντάκτης:

Μελέτη για το νέο γεφύρι στην είσοδο του Πλουτοχωρίου δρομολογεί ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε την ένταξη της πράξης  «Κάλυψη αναγκών και αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων» στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών, στον άξονα προτεραιότητας: Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων και τη χρηματοδότηση ποσού 200.000 ευρώ,.

Η χρηματοδότηση αφορά την εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση και την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 15ης Ιανουαρίου 2024. Συγκεκριμένα, οι προτεινόμενες επεμβάσεις αφορούν την ανακατασκευή γέφυρας του χειμάρρου Κοβίτσα στην είσοδο της δημοτικής κοινότητας Πλουτοχωρίου και την οριοθέτηση – διευθέτηση τμήματος του ποταμού Σελινούντα στη Δημοτική Κοινότητα Κρεστένων.    

Όπως ανέφερε η αναπλ. προϊσταμένη των τμημάτων Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, κ.Τρυφωνοπούλου, η πράξη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης με το ποσό των 200.000 ευρώ και περιλαμβάνει νέα μελέτη για τη γέφυρα εισόδου της Δημοτικής Κοινότητας Πλουτοχωρίου και την αντιπλημμυρική προστασία των εργατικών κατοικιών της Δημοτικής Κοινότητας Κρεστένων.

Η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την ένταξη της πράξης «Κάλυψη αναγκών και αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων» με κωδικό ΟΠΣ 5224180 στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2021-2025 και στον άξονα προτεραιότητας: Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων και τη χρηματοδότηση ποσού 200.000,00 €  καθώς και τους όρους  αυτής  για την υλοποίηση του υποέργου με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΛΟΥΤΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΙΣΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ».  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot