FOLLOW US: facebook twitter

Νέες σημαντικές χρηματοδοτήσεις στο Δήμο Πύργου

Ημερομηνία: 22-03-2023 | Συντάκτης:
  • Έργα αγροτικής οδοποιίας κι επέκταση τηλεελέγχου και ψηφιακών υδρομετρητών

Υπογράφηκε η χρηματοδότηση νέων μεγάλων και σημαντικών έργων για το Δήμο Πύργου, μέσω αντίστοιχων εντάξεων σε προγράμματα.

Συγκεκριμένα:

  • Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» εντάχθηκε ο Δήμος Πύργου που επιχορηγείται με 2.850.000 ευρώ για την αποκατάσταση και βελτίωση αγροτικής οδοποιίας και οδών, με απόφαση του Αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα. Τα έργα στοχεύουν στην εύκολη και ασφαλή προσπελασιμότητα στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
    Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τρία υποέργα:
    Υποέργο 1 (1.553.704,85 €). Αφορά επεμβάσεις βελτίωσης βατότητας στον αγροτικό δρόμο στην περιοχή “Κεραία” Πύργου και αγροτικούς δρόμους στην περιοχή “Μούτελη” Πύργου
    Υποέργο 2 (1.920.400,00 €). Περιλαμβάνει σημειακές παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους στις Δημοτικές Ενότητες Πύργου, Βώλακος και Ιάρδανου.
    Υποέργο 3 (110.000,00 €). Αφορά σε έρευνες και σωστικές εργασίες της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
  • Η «Επέκταση συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και Ψηφιακών Υδρομετρητών στα δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑ Πύργου» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με ποσό 5.197.700 ευρώ και συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής, με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που υπογράφεται από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΑ Γεώργιο Ζερβό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot