FOLLOW US: facebook twitter

Νέες παρατάσεις Έκτακτης Ανάγκης στην Ηλεία

Ημερομηνία: 24-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Νέα

Εξάμηνη για τη ΔΕ Πύργου και τετράμηνη για τα χωριά των Κρεστένων

Την παράταση της κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Πύργου του Δήμου Πύργου, αποφάσισε ο Ηλείος γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου,  καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλο) που εκδηλώθηκαν στις 29 και 30-11-2021 όπως και στις 20-11-2022 στην παραπάνω περιοχή, δεν έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με.

Η εν λόγω παράταση κήρυξης θα ισχύει για έξι μήνες, δηλαδή έως και τις 30 Νοεμβρίου 2023. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Η ίδια απόφαση υπεγράφη και για την παράταση της Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας υπεγράφη και για τις Δημοτικές Κοινότητες Κρεστένων, Μακρισίων, Γρύλλου, Βρίνας, Σκιλλουντίας, Γραίκα και Καλλικώμου του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς  και εκεί εξακολουθούν να ισχύουν οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 24-07-2022 στις παραπάνω περιοχές, δεν έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα 9 και 10 σχετικά.

Η συγκεκριμένη παράταση όμως θα ισχύσει για τέσσερις μήνες, ήτοι έως και 25 Σεπτεμβρίου 2023. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος