FOLLOW US: facebook twitter

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Fargeco – Απορρίφθηκε η χορήγηση έγκρισης εγκατάσταση, εξώδικό από την εταιρεία

Ημερομηνία: 29-10-2020 | Συντάκτης:

Εξελίξεις αναμένεται στην υπόθεση FARGECO, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τη λήξη της ισχύος της προσωρινής διαταγής στις 21 Οκτωβρίου.

Προχθές απορρίφθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βας. Γιαννόπουλο, το αίτημα για χορήγηση έγκρισης εγκατάστασης της εταιρείας ProfatRendering ΙΚΕ –όπως λέγεται πλέον η FARGECO- σε μονάδα επεξεργασίαςζωικών υποπροϊόντων που βρίσκεται στην αγροτική περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στα Λεχαινά, λόγω των όσων αναφέρει η εισήγηση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της ΠΕ Ηλείας.

Το συγκεκριμένο έγγραφο επικαλείται την τελική έκθεση της περιβαλλοντικής έρευνας του Πανεπστημίου Πατρών και τη μη σύμφωνη γνώμη του Φορέα Διαχείρισης ΥγρότοπωνΚοτυχίου – Στροφυλιάς, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η συνέχιση λειτουργίας της μονάδας με τη σημερινή της μορφή ενέχει σοβαρή οικολογική επιβάρυνση λόγω περιβαλλοντικών παραβάσεων που έχουν διαπιστωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κατά της συγκεκριμένης απόφασης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή  ενώπιον του  γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελο̟οννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την κοινοποίησή της, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό, αφού οι νομικοί εκπρόσωποι της εταιρείας επέδωσαν εξώδικη διαμαρτυρία προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, για να τους ενημερώσουν ότι ενδεχόμενη απόφαση νέου σφραγίσματος της εταιρείας δεν συμβαδίζει με τη νομοθεσία.

Πληροφορίες της «Πρωινής» αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να σφραγιστεί η εταιρεία εντός των επόμενων ημερών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος