FOLLOW US: facebook twitter

Νέδα: Αντικατέστησαν ξύλα της γέφυρας και αποκατέστησαν φθορές για ασφάλεια

Ημερομηνία: 05-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η Νέδα, ως γνωστόν, αποτελεί σημείο προορισμού για Έλληνες και επισκέπτες από το εξωτερικό για την άγρια ομορφιά της και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει το φυσικό περιβάλλον.

Ωστόσο οι έχοντες θεσμική αρμοδιότητα και ευθύνη για την προστασία και ανάδειξή της, είτε επειδή αδυνατούν να αντιληφθούν τη σπουδαιότητά της είτε γιατί απλώς αδιαφορούν, δε δείχνουν σχεδόν κανένα ενδιαφέρον, όχι μόνο για τη μελέτη και υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων, αυτονοήτως με λήψη μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος, που μπορεί να τους φαντάζουν σύνθετα και πολύπλοκα, αλλά ακόμη ακόμη και για τα πιο απλά…

Οι άνθρωποι που νοιάζονται πραγματικά για τη Νέδα, αγαπούν το θηλυκό και θρυλικό ποτάμι και το περιβάλλον, κάτοικοι της περιοχής των Πλατανίων και ευρύτερα των ορεινών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος, διαρκώς προσπαθούν για το καλύτερο με πολυεπίπεδες παρεμβάσεις τους, σε πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς. Δε στέκονται, όμως, μόνο σε παρεμβάσεις και πιέσεις για να δρομολογηθούν εξελίξεις για εργασίες και τεχνικά έργα.

Από μόνοι τους και έχοντας γνώση, προχωρούν σε εκτέλεση εργασιών, όπου απαιτούνται, για την ασφάλεια των επισκεπτών. Έτσι έκαναν και αυτές τις μέρες αντικαθιστώντας τα ξύλα της νέας γέφυρας στο ποτάμι. Η νέα γέφυρα κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε το καλοκαίρι του 2015 από το Δήμο Τριφυλίας. Με την πάροδο των ετών, τα ξύλα της σιδηροκατασκευής είχαν υποστεί φθορές και ήταν επικίνδυνα, γιατί αλλού γλιστρούσαν και σε άλλα σημεία υπήρχε κίνδυνος υποχώρησής τους.

Ο δε πρόεδρος της Κοινότητας Πλατανίων, Παναγιώτης Καραγιάννης, μαζί με τον πρώην αντιδήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο από τη Δ.Ε. Αυλώνος, Γιώργο Τσακανίκα, τον πρώην πρόεδρο Κοινότητας Αυλώνας, Γιάννη Λαμπρόπουλο, τον Δημήτρη Αντωνόπουλο, τον Θέμη, τον Χασάν και νέους των Πλατανίων, ανέλαβαν πρωτοβουλία και δράση στη γέφυρα, αποκαθιστώντας την ασφάλεια για τους επισκέπτες.

Πηγή: tharrosnews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος