FOLLOW US: facebook twitter

Nέα τέλη για τις εμποροπανήγυρεις στον Πύργο

Ημερομηνία: 07-03-2023 | Συντάκτης:

Μεγαλύτερη έκπτωση για ΑμεΑ και ντόπιους εμπόρους

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Νέο κανονισμό λειτουργίας για τις εμποροπανήγυρεις ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πύργου, έπειτα από σχετική εισήγηση της Δημοτικής Επιχείρησης Πύργου (ΔΕΠ-ΟΤΑ), με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των εμποροπανηγύρεων και τη ρύθμιση των προϋποθέσεων οργάνωσης, λειτουργίας, αισθητικής, υγιεινής και τάξης στους χώρους.

Η νέα αλλαγή αφορά που ψηφίστηκε, προβλέπει μεγαλύτερη έκπτωση (50% από 30%) επί της αρχικά καθορισμένης τιμής σε όσους εμπόρους είναι δημότες Πύργου, καθώς και σε Άτομα Με Αναπηρία, τα οποία επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν εμπορικά.

Το ύψος των τελών ανά άδεια/θέση ορίζεται ως εξής:

 α) Για την εμποροπανήγυρη του Αγίου Χαραλάμπους στη δημοτική κοινότητα Πύργου, το τέλος καθορίζεται σε 150 ευρώ , πλέον Φ.Π.Α. , ανά θέση προσόψεως τεσσάρων  μέτρων μήκους.

β) Για τις εμποροπανηγύρεις  της Αγίας Μαρίνας και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη δημοτική Κοινότητα Πύργου, το τέλος καθορίζεται στα 100 ευρώ , πλέον Φ.Π.Α. για όλες τις καθορισμένες θέσεις προσόψεως τεσσάρων μέτρων μήκους και

γ) για την εμποροπανήγυρη  του Βάραγκα Ωλένης, το τέλος χρήσης ορίζεται σε 5€ πλέον Φ.Π.Α. , το τετραγωνικό μέτρο.

Η καταβολή των αναλογούντων τελών χρήσεως χώρου γίνεται τοις μετρητοίς στα γραφεία του φορέα λειτουργίας πριν από την παράδοση της έγκρισης συμμετοχής, αναγραφομένου επ΄ αυτής του αριθμού του γραμματίου είσπραξης, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

Ειδικά για τους εμπόρους δημότες Πύργου και τα Α.Μ.Ε.Α., που δύνανται να δραστηριοποιούνται σε εμποροπανηγύρεις (μετά την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών), ο δημοτικός χώρος θα παραχωρείται με ποσοστό έκπτωσης 50% επί της αρχικά καθορισμένης τιμής αδείας/θέσης.

Σε περίπτωση που λειτουργήσει στεγασμένη εμποροπανήγυρη, τα έξοδα στέγασης θα υπολογίζονται κατά περίπτωση από τον φορέα λειτουργίας  και θα καταλογίζονται αναλόγως στους συμμετέχοντες πωλητές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot