FOLLOW US: facebook twitter

Νέα σεζόν με νέους στόχους

Ημερομηνία: 16-09-2024 | Συντάκτης:

Με συντροφιά όμορφες αναμνήσεις από το καλοκαίρι, το Σωματείο Φίλων της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας,  ξεκινά με το “δεξί” την νέα σεζόν, και οργανώνει εκ νέου τις επικοινωνιακές και εποικοδομητικές του δραστηριότητες.

Η αρχή γίνεται την Τετάρτη, με τη ΛΕΣΧΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ και τον σχολιασμό του βιβλίου «Ένα μακρύ Σάββατο» του Τζώρτζ Στάϊνερ.

Τη Δευτέρα, 30/09/2024, ώρα 19.00 – και κάθε Δευτέρα απόγευμα ο Μάριος Δαρβίρας μας προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν  τη θεματική ενότητα «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ».

Την Τετάρτη, 09/10/2024, ώρα 19.00,ξεκινά και η θεματική ενότητα «ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ», που επιμελείται η φιλόλογος, Άννα Μοσχόβου, και θα παρουσιάζεται δύο φορές το μήνα, Τετάρτη απόγευμα.

Το πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης θα πλαισιωθεί από κινηματογραφικές συναντήσεις και δραστηριότητες για παιδιά και εφήβους σε συνεργασία με τα Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια) όπως:

1. Φιλοξενία Νηπιαγωγείων για την παρακολούθηση και επεξεργασία παραμυθιού.

2. Προώθηση της φιλαναγνωσίας σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τα προγράμματα «ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ» και «ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΦΗΒΩΝ». Το σωματείο της ΠΒΑ προσδοκά την ανταπόκριση των σχολείων μετά την ενημέρωσή τους και βρίσκεται στη διάθεση των συνδημοτών που επιθυμούν να παρουσιάσουν αντικείμενα στα οποία έχουν διατρίψει.  Τέλος ευχαριστεί τα μέλη- χορηγούς που καλύπτουν μερικές από τις βασικές ανάγκες της Βιβλιοθήκης  ώστε να ανταποκρίνεται στους βασικούς κανόνες φιλοξενίας και τονίζουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα αδυναμίας στέγης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot