FOLLOW US: facebook twitter

Νέα παρέμβαση Καννή για την Αλκυώνα Κατακόλου

Ημερομηνία: 24-05-2024 | Συντάκτης:

-Επιστολή στον ΥΠΟΙΚ Κ. Χατζηδάκη έστειλε ο δήμαρχος Πύργου, ζητώντας διευθέτηση

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Τον τερματισμό της ταλαιπωρίας των κατοίκων στον οικισμό της Αλκυώνας στο Κατάκολο ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ο δήμαρχος Πύργου, Στάθη Καννή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα επαναχάραξης του αιγιαλού.

Όπως επισημαίνει, η χάραξη της οριογραμμής αιγιαλού-παραλίας, που έγινε το 1992, αγνόησε και αχρήστευσε το σχέδιο πόλης του οικισμού, που υπήρχε από το 1935, καταπατώντας και καταργώντας νόμιμες ιδιοκτησίες, και προσθέτει πως από το 1992 τα όρια αιγιαλού-παραλίας έχουν κατά πολύ μεταβληθεί με προσχώσεις που έγιναν στην παραλία από νόμιμα έργα, με πιο χαρακτηριστικό την επέκταση του λιμενοβραχίονα το 2015.

Ο κ. Καννής υπενθυμίζει στην επιστολή του ότι για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει καιρό τώρα επικοινωνία διαμαρτυρία και απαντήσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, και πως στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για τον σχετικό νόμο, οι βουλευτές ης Ηλείας στήριξαν το αίτημα του δήμου.

Παράλληλα, ανέφερε πως και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Πετραλιάς αποδέχθηκε το πρώτο αίτημα προαναγγέλλοντας μελέτη του δεύτερου αιτήματος μέσω της έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος.

«Το πρόβλημά μας παραμένει άλυτο. Το αίτημά μας είναι δίκαιο. Το πρώτο αίτημα που έγινε δεκτό, αφορά μόνο τις νέες χαράξεις, που θα γίνουν με τον ν.5092/2024. Προκειμένου όμως να λυθεί το δίκαιο αίτημα του δήμου και των κατοίκων, απαιτείται να υλοποιηθεί η δέσμευση του κ. υφυπουργού για την ικανοποίηση του δεύτερου αιτήματος, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα επαναχάραξης για την εκκρεμούσα αίτηση με τον προηγούμενο νόμο στον οικισμό της Αλκυώνας Κατακόλου, που είναι λανθασμένη χάραξη με παλαιότερο νόμο. Οι κάτοικοι του οικισμού περιμένουν να υλοποιηθεί η δέσμευση του υφυπουργού που εκκρεμεί. Ζητάμε άμεσα να δοθεί λύση, ξεπερνώντας κάθε διαδικαστικό ή γραφειοκρατικό εμπόδιο», επισημαίνει ο δήμαρχος Πύργου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των κατοίκων, Άγγελος Νικολόπουλος τόνισε ότι είναι αναγκαία η επίλυση του προβλήματος για να αποτραπούν δυσάρεστες εξελίξεις.

«Η απόρριψη του αιτήματός μας θα αρπάξει παράνομα τις νόμιμες ιδιοκτησίες μας που βρίσκονται μέσα στο σχέδιο πόλης, διότι η χάραξης που έγινε με την απόφαση 386/1992 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 539/5-6-1992 δεν έλαβε καθόλου υπόψη την ύπαρξη του σχεδίου πόλης που υφίσταται από το έτος 1935 και το νόμιμο ιδιοκτησιακό καθεστώς των παραχωρητηρίων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος