FOLLOW US: facebook twitter

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας από την ΟΑΣΗ σήμερα στο Διοικητήριο-«Κατώτερη εγγυημένη τιμή στη σταφίδα για να μπορέσουμε να ζήσουμε»

Ημερομηνία: 23-11-2021 | Συντάκτης:

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί σήμερα στις 11 το πρωί, στην Π.Ε. Ηλείας (Διοικητήριο), η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, συνεχίζοντας τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους για κατώτερη εγγυημένη τιμή στη σταφίδα. Όπως τονίζουν με ανακοίνωση τους, καθημερινά δίνουν αγώνα επιβίωσης και βλέπουν το κράτος να είναι απέναντι τους. «Από την μια πλευρά οι ανατιμήσεις των αγροτικών εφοδίων είναι καθημερινές και από την άλλη οι τιμές στα προϊόντα που παράγουμε να κατρακυλάνε.

Τρανό παράδειγμα σε όλο αυτό είναι η τιμή της σταφίδας. Η σταφίδα πουλιέται με εξευτελιστική τιμή από τους παραγωγούς όμως ο καταναλωτής που πάει και την αγοράζει την βλέπει ακριβότερη σε σχέση μα τα προηγούμενα χρόνια. Με αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε όχι μόνο να καλλιεργήσουμε αλλά και να ζήσουμε τις οικογένειες μας. Εμείς που με τα προϊόντα μας ταΐζουμε όλους τους συμπολίτες μας καταλαβαίνουμε ότι αν δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας δεν έχουμε να περιμένουμε από κανέναν άλλον. Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στους νόμους της ελεύθερης αγοράς όπου κυριαρχεί ο ανταγωνισμός και το κέρδος και όχι η σχεδιασμένη παραγωγή για την κάλυψη των πραγματικών λαϊκών αναγκών!

Όπως είχαμε εξαγγείλει αμέσως μετά τη μεγάλη κινητοποίηση μας στην Αθήνα στις 6 Νοέμβρη συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα μας. Προχωράμε λοιπόν, σε συντονισμό με τους αγρότες και των άλλων νομών που παράγουν σταφίδα σε παραστάσεις στις έδρες περιφέρειας και αντιπεριφερειών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος