FOLLOW US: facebook twitter

Νέα μέτρα για κορωνοϊό ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Μετά το υπουργικό συμβούλιο

Ημερομηνία: 30-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Υγεία
kyriakos-mitsotakis

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών.

 

Αν και το ενδεχόμενο νέου lockdown, όπως επαναβεβαίωσε χθες κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δεν συζητείται, η κυβέρνηση εξετάζει σειρά άλλων μέτρων, όπως εντατικοποίηση των εμβολιασμών και αύξηση των τεστ, για την ανάσχεση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «τραπέζι» βρίσκεται η διενέργεια τεστ κορωνοϊού και από εμβολιασμένους. Τα τεστ αυτά θα είναι δωρεάν και δεν θα είναι υποχρεωτικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Οι συζητήσεις για αυτό το σενάριο είναι σε αρχικό στάδιο.

Παράλληλα, εξετάζεται η αύξηση των υποχρεωτικών rapid test για τους ανεμβολίαστους. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα και συζητιέται η αύξησή τους στα τρία ή τέσσερα εβδομαδιαίως, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα επιβαρύνονται με το κόστος τους.

Ένα άλλο σενάριο που είναι η υπό συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», είναι η υποχρέωση για προσκόμιση αρνητικού τεστ 24 και όχι 48 ωρών για την είσοδο σε κλειστούς χώρους.

lifo.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος