FOLLOW US: facebook twitter

Νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω Πάσχα και διπλάσιο πρόστιμο

Ημερομηνία: 10-04-2020 | Συντάκτης:

Σε ισχύ τέθηκαν νέα περιοριστικά μέτρα, ενόψει των ημερών του Πάσχα. Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας η ελληνική αστυνομία εγκαθιστά σημεία ελέγχουν όλων των ΙΧ σε διόδια, εθνικές οδούς και παραδρόμουςσε 24ωρη βάση.

Αντίστοιχες εντολές έχουν δοθεί και στο Λιμενικό Σώμα το οποίο θα προχωρήσει σε αντίστοιχους ελέγχους στα πορθμεία. Σε αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρομικούς σταθμούς θα επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο στους μόνιμους κατοίκους και χωρίς δυνατότητα επιστροφής

Από τα μέτρα εξαιρούνται στελέχη ενόπλων δυνάμεων, αστυνομίας, πολιτικής προστασίας και σε προσωπικό κρίσιμων δομών του κράτους.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρει ότι σε περιπτώσεις παραβάσεων το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφεται πίσω στον τόπο κατοικίας.

Λαμπρή παρέα με τον… αστυνόμο!

Περιπολίες έξω από εκκλησίες αλλά και σε υπαίθριους χώρους, πλατείες, εξοχικές κατοικίες, πιλοτές πολυκατοικιών θα κάνει την Κυριακή του Πάσχα η ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού σε μια προσπάθεια πέρα από τα μέτρα που εχουν ήδη ανακοινωθεί σε λιμάνια και διόδια, να περιοριστεί η διασπορά του ιού. .

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη υπάρχει ήδη σχέδιο στην ΕΛ.ΑΣ. με περιπολίες και σε κωμοπόλεις για να αποφευχθούν γλέντια γύρω από τον οβελία. Ειδικό ενδιαφέρον υπάρχει για τους ελέγχους σε πιλοτές κατοικιών ή πολυκατοικιών όπου μπορεί να υπάρχουν μικρές πασχαλινές συνάξεις των κατοίκων τους.

Οι χώροι αυτοί θεωρούνται ιδιωτικοί κι οι αστυνομικοί θα προχωρούν σε συστάσεις για τη «διάλυση» των συγκεντρώσεων.

Εάν δεν υπάρξει υπακοή των πολιτών μπορεί να υπάρξει κλήση εισαγγελέα, επιβολή προστίμων σε όλους τους παρευρισκομένους ενώ μπορεί να κινηθούν αυτόφωρες διαδικασίες.

Στόχος του υπουργείου Υγείας και προσωπικά του εκπροσώπου Σωτήρη Τσιόδρα είναι όταν περάσει το Πάσχα και με την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων τα κρούσματα να είναι ακόμα λιγότερα απ’ ότι σήμερα. Άλλωστε, όπως έχει τονιστεί σε κάθε ευκαιρία, η πιστή τήρηση των μέτρων από τους πολίτες.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος