FOLLOW US: facebook twitter

Νέα γεώτρηση στο Κούμανι

Ημερομηνία: 10-09-2024 | Συντάκτης:

Λύση στη λειψυδρία επιδιώκει ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας

Μελέτη για την ανόρυξη και κατασκευή γεώτρησης εντός της Δ.Κ. Κούμανι δρομολογεί η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της λειψυδρίας, αξιοποιώντας πρόσκληση για την υποβολή πρότασης προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων» με τιτλο «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας II».

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ο Πρόεδρος της Επιχείρησης, Γιάννης ΑΛεξανδρόπουλος, το θέμα έχει τον κατεπείγοντα χαρακτήρα διότι υπάρχει χρονικός περιορισμός ως προς την υποβολή των προτάσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

«Η υφιστάμενη γεώτρηση έχει κατασκευαστεί περίπου στο 1998 και συνεπώς και σύμφωνα με την επιστημονική βιβλιογραφία κοντεύει να παρέλθει το προσδόκιμο απόδοσής της. Επομένως κρίνεται επιτακτική η ανόρυξη νέας. Για την παροχή της εν λόγω υπηρεσίας, ήτοι της υπόδειξης του κατάλληλου σημείου, της σύνταξης των απαραίτητων τεχνικών εκθέσεων, τεχνικών περιγραφών, τευχών δημοπράτησης και σχεδιαγραμμάτων και  την αποστολή στις σχετικές Υπηρεσίες για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών, ο εν δυνάμει ανάδοχος θα πρέπει να έχει τα απαιτούμενα από τον νόμο επαγγελματικά προσόντα και να είναι εγγεγραμμένος στα απαραίτητα μητρώα μελετητών.  Η δαπάνη των εργασιών θα ανέλθει στο ποσό των 5.000 ευρώ περίπου» ανέφερες ο κ. ΑΛεξανδρόπουλος.  Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot