FOLLOW US: facebook twitter

Νέα Φιγαλεία: Ψάχνοντας το Ίντερνετ!

Ημερομηνία: 09-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ήταν έτος 2018 όταν ο Δήμος Ζαχάρως-Φιγαλείας εντάχθηκε στο πρόγραμμα wifi4EU της Ευρωπαικής Ένωσης για παροχή δωρεάν Ίντερνετ σε κεντρικά σημεία αυτού. Μάλιστα ήταν και ο πρώτος και μοναδικός δήμος(στη πρώτη πρόσκληση του προγράμματος) σε όλη την Ηλεία που πήρε την επιταγή των 15.000 ευρώ για την εγκατάσταση του εξοπλισμού.

Οι επιλεγέντες δήμοι είχαν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα, πλατείες και άλλους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος.

Στη Κοινότητα Νέας Φιγαλείας έγινε η τοποθέτηση! Φυσικά όχι όπως πρέπει αλλά πολύ πρόχειρα πάνω σε ένα στύλο μια κεραίας τηλεόρασης που προ-υπήρχε στο Δημαρχείο Φιγαλείας, χωρίς κανονισμούς ασφαλείας και προστασίας του εξοπλισμού και δεμένο με ένα σύρμα στη μία άκρη.

Όπως αναφέρει το Φιγαλείαnews24 “Το βασικό ερώτημα μέχρι σήμερα και κυρίως για όλο το 2020 είναι γιατί δεν λειτουργεί ο εξοπλισμός. Φυσικά και δεν λειτουργεί καθώς πολλοί νέοι της περιοχής αλλά και ετεροδημότες έχουν προσπαθήσει να συνδεθούν χωρίς επιτυχία. Πρέπει άμεσα ο δήμος να προχωρήσει σε επανα-προγραμματισμό και επανα-σχεδιασμό του προγράμματος και να ενημερώσει τους πολίτες για τη λειτουργία του συστήματος και την περιοχή εκπομπής του..»

φιγαλείαnews24


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος