FOLLOW US: facebook twitter

Νέα εποχή και στα κομμωτήρια

Ημερομηνία: 30-04-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”110950″ img_size=”full”][vc_column_text]Με νέο ωράριο, ραντεβού, λίστες αναμονής, μάσκες, γάντια, αποστάσεις και λοιπά μέτρα η επαναλειτουργία τους από την Δευτέρα

-Ο πρόεδρος του Συλλόγου κουρέων- κομμωτών Ηλείας Γ. Διονυσόπουλος καταγγέλλει την «πειρατεία» κομμωτικής κατ’ οίκον κάνοντας λόγο για «υγειονομική βόμβα» διασποράς του κορονοϊού

Τα κομμωτήρια και τα κουρεία είναι από τα πρώτα καταστήματα που θα επαναλειτουργήσουν με νέους ωστόσο όρους από την προσεχή Δευτέρα 4 Μαίου που λήγει η καραντίνα. Και στην Ηλεία κομμωτές και κουρείς προετοιμάζονται πυρετωδώς, με απολυμάνσεις, προμήθεια όλων των προστατευτικών μέτρων, μάσκες, γάντια για καταστηματάρχες και πελάτες, αποστάσεις ασφαλείας και συγκεκριμένο αριθμό πελατών που θα προσέρχονται με ραντεβού για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Σίγουρα  η επισκεψιμότητα θα είναι μεγάλη, σε κάποια κομμωτήρια υπάρχουν και λίστες αναμονής, αφού όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας, ο περισσότερος κόσμος, άντρες και γυναίκες δεν είχε τρόπο να επιμεληθεί τα μαλλιά του και έτσι το πρώτο πράγμα που θα κάνει τώρα είναι να πάει ένα κομμωτήριο, και για πρακτικούς λόγους αλλά και για να ανεβάσει λίγο την ψυχολογία του.

Θα πρέπει να ξέρουμε ωστόσο ότι το ωράριο αλλάζει πλέον και στα κομμωτήρια τα οποία θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ τις καθημερινές και τα Σάββατα από τις τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, μεγάλο ωράριο για να καλυφθούν όλοι οι πελάτες τους.[/vc_column_text][vc_single_image image=”22766″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο πρόεδρος του Συλλόγου καταστηματαρχών κουρέων και κομμωτών Ν. Ηλειας κ. Γιάννης Διονυσόπουλος μιλώντας στην Πρωινή για τα νέα δεδομένα στα κομμωτήρια, τονίζει ότι από την Δευτέρα 4 Μαίου ανοίγουν ξανά τα κομμωτήρια και τα κουρεία στο νομό όπου θα τηρούνται ευλαβικά όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και των ιδίων και των πελατών τους.

«Όλα τα μέλη του Συλλόγου μας προσαρμόζουμε τα καταστήματά μας με τον τρόπο που πρέπει για να υποδεχθούμε τους πελάτες μας. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θεωρώ ότι είναι εφικτά, δεν θα δημιουργήσουν κανένα τεράστιο πρόβλημα.

Όλοι ανεξαιρέτως κομμωτές και πελάτες πρέπει πλέον να φορούν μάσκα – αν δεν έχει ο πελάτης θα του παρέχουμε εμείς- και οι κομμωτές  γάντια που θα τα αλλάζουν ανά πελάτη. Βέβαια το θέμα γάντια μας δημιουργεί ένα επιπρόσθετο πρόβλημα γιατί είναι πολύ δύσκολο να κουρέψεις με γάντια γιατί κόβονται με την πρώτη ψαλιδιά, όμως θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Εμείς στο δικό μας κομμωτήριο, θεωρούμε δεδομένη και την αλλαγή ρόμπας και πετσέτας.

Τα κομμωτήρια μας θα έχουν υποστεί απολύμανση, ενώ υπάρχει κλίβανος αποστείρωσης για όλα μας τα εργαλεία κομμωτικής και οι πελάτες μας θα είναι σίγουροι ότι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Επιπλέον, απαραίτητο μέτρο είναι η τήρηση των αποστάσεων μέσα στο κομμωτήριο, δηλαδή οι καρέκλες δεν θα είναι όπως ήταν παλιά, δίπλα- δίπλα. Αν το κομμωτήριο είναι μεγάλο θα μπαίνουν μέσα τρία με τέσσερα άτομα και μαζί με τους εργαζόμενους δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα έξι με επτά άτομα. Στα μικρά κομμωτήρια θα μπαίνουν μέχρι δύο πελάτες. Στα κομμωτήρια ισχύουν οι περιορισμοί ανά τετραγωνικά και έως 20 μέτρα θα επιτρέπονται 4 άτομα. Επίσης, ισχύει και ο κανόνας επιπέδου στα μαγαζιά. Να πω ακόμα ότι θα λειτουργούμε κυρίως  με ραντεβού και ο ιδιοκτήτης θα κρατάει συγκεκριμένο κατάλογο με τα ραντεβού για να μην υπάρχει συνωστισμός.»

«Υγειονομική βόμβα η «πειρατεία» κομμωτικής κατ’ οίκον»

Ωστόσο ο κ. Διονυσόπουλος σχολίασε ότι τουλάχιστον σε ότι αφορά τα περισσότερα κομμωτήρια του νομού, τα περί μακράς λίστας αναμονής για ραντεβού δεν υφίστανται, καθώς όπως καταγγέλλει, όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας, οι λεγόμενοι «πειρατές» κομμωτές, βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το γεγονός και να πηγαίνουν κατ΄οίκον να κουρεύουν.

«Η Ομοσπονδία μας αλλά και ο Σύλλογος μας, ζητάμε από την κυβέρνηση να παταχθεί η «πειρατεία» διότι ειδικά με τον κορονοϊό αποτελεί υγειονομική βόμβα! Οι «πειρατές» κομμωτές – με άδεια ή χωρίς, ακόμα και καταστηματάρχες- πάνε από σπίτι σε σπίτι χωρίς μέτρα προστασίας, χωρίς μάσκες, με εργαλεία κομμωτικής που δεν έχουν υποστεί απολύμανση και μετατρέπονται σε φορείς του ιού! Και να σημειώσω ότι σε περίπτωση που γίνει αντιληπτο το γεγονός αυτό από τις αρχές, έχει τεάρστια πρόστιμα και για εκείνον που κουρεύει παράνομα και για τον πελάτη που τον δέχεται στο σπίτι του. Εμείς έχουμε ήδη ενημερώσει τον Εισαγγελέα Ηλείας, την Αστυνομία αλλά και την Δ.Ο.Υ Πατρών για το θέμα αυτό, αλλά δεν είδαμε να κινηθεί κανείς, ενώ από΄την πρώτη μέρα που θα ανοίξουμε τα καταστήματά μας θα υποστούμε τους ανάλογους ελέγχους. Εφιστώ λοιπόν την προσοχή και του κόσμου, να σταματήσουν να απευθύνονται στο περιοδεύον και παράνομο «κομμωτήριο» γιατί πραγματικά έχουν ανοίξει την πόρτα τους στον κορονοϊό».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot