FOLLOW US: facebook twitter

Νέα έκρηξη με 132 κρούσματα στα σχολεία της Ηλείας!-“Έκλεισε” η γ’ τάξη του Γυμνασίου Λαμπείας

Ημερομηνία: 15-02-2022 | Συντάκτης:

Μεγάλη η διασπορά του κορονοϊού την Ηλεία

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

“Έκρηξη” κρουσμάτων στα σχολεία της Ηλείας παρατηρήθηκε χθες καθώς εντοπίστηκαν 132 μαθητές και εκπαιδευτικοί θετικοί στον ιό, παρότι δεν ήταν μέρα ελέγχου με σελφ τεστ και προσκόμισης της σχολικής κάρτας. Η διασπορά του κορονοϊού σε όλη την Ηλεία αλλά κυρίως εντός των σχολικών αιθουσών, όπως δείχνουν τα στοιχεία είναι μεγάλη. Μάλιστα, μετά τη διακοπή των μαθημάτων την περασμένη εβδομάδα στο γυμνάσιο Βάρδας, τη λειτουργία του ανέστειλε χθες το ένα και μοναδικό τμήμα της γ’ τάξης του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Λαμπείας λόγω θετικού κρούσματος.

Τα περισσότερα κρούσματα και αυτή τη φορά εμφανίζονται στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπου χθες είχαμε 70 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς θετικούς ενώ στην Πρωτοβάθμια, πρώτη φορά καταγράφηκαν 48 μαθητές θετικοί και 12 εκπαιδευτικοί σε μια μέρα! Το γεγονός αυτό, έχει θορυβήσει γονείς και εκπαιδευτικούς που διαπιστώνουν ότι τα κρούσματα είναι διάσπαρτα στα σχολεία και είναι δύσκολο να περιορίσουν τη μεταδοτικότητα του ιού.

Ενδεικτικό της διασποράς στην κοινότητα και τα σχολεία είναι η εικόνα που αντικρύζει κανείς καθημερινά στα σημεία ελέγχου και λήψης δειγμάτων ράπιντ τεστ, των συνεργείων του ΕΟΔΥ σε διάφορες περιοχές του Νομού, όπου δημιουργούνται “ουρές” από κόσμο μεταξύ των οποίων η πλειοψηφία είναι παιδιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος