FOLLOW US: facebook twitter

Νέα Διεθνής αναγνώριση για το Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 17-09-2023 | Συντάκτης:

Επιλέχθηκε για τα γυρίσματα της Ταινίας «MARIA», μια διεθνής συμπαραγωγή με θέμα τη ζωή της Μαρίας Κάλλας, με διεθνούς φήμης ηθοποιούς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Μια διεθνή συμπαραγωγή με επίσης διεθνούς φήμης ηθοποιούς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, πρόκειται να φιλοξενήσει στους χώρους του το Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας. Πρόκειται για την ταινία «MARIA» με θέμα της ζωή της κορυφαίας Ελληνίδας υψίφωνου Μαρία Κάλλας, για την οποία οι παραγωγοί επέλεξαν μέρος των γυρισμάτων να πραγματοποιηθούν 14 και 15 Οκτωβρίου 2023 στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου. Στην αναζήτηση ενός θεάτρου που θα πληρούσε τις σκηνοθετικές ανάγκες της ταινίας, οι παραγωγοί και κυρίως οι διευθυντές παραγωγής ξεκίνησαν μια αναζήτηση ενός θεατρικού χώρου, που θα εξυπηρετούσε το σενάριο και τις απαιτήσεις του σκηνοθέτη. Πραγματοποιήθηκαν 4 συναντήσεις, βιντεοσκοπήθηκε ο χώρος και άμεσα επικοινώνησαν με το Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη και τον υπεύθυνο του Δημοτικού Θεάτρου Βασίλη Καψή και συμφώνησαν για την υλοποίηση της συγκεκριμένης παραγωγής.

Τα οφέλη από τη συγκεκριμένη συνεργασία του Δήμου Ήλιδας αναμένεται να είναι πολλαπλά, αφού ο κινηματογραφικός τουρισμός αποτελεί μια μορφή τουρισμού που ανθεί τα τελευταία χρόνια, σε χώρες και περιοχές που έχουν επιλεγεί ως «φόντο» κινηματογραφικής παραγωγής. Αποδεικνύεται ότι έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο διαρκεί το «γύρισμά» της αλλά και μακροπρόθεσμα ιδιαίτερα εάν αυτή η παραγωγή αποδειχθεί επιτυχημένη και στα ταμεία.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι το Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας, αποτελεί τον πόλο έλξης διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών, που συνεχίζουν μια δυναμική που ξεκίνησε με το εικαστικό βιωματικό project I am not a doll, συνεχίστηκε με τις δύο παραγωγές σύγχρονου χορού από τους χορογράφους Γιάννη Αντωνίου και Γιάννη Μανταφούνη, οι οποίες συμμετείχαν στο Διεθνές Φεστιβάλ σύγχρονου χορού στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τη συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας με το Ελληνικό Φεστιβάλ της Αρχαίας Τραγωδίας Ιφιγένεια εν Αυλίδι που έκανε επίσημη πρεμιέρα στην Αρχαία Ήλιδα και ήταν στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Επιδαύρου και πριν λίγες μέρες η πραγματοποίηση του 1ου Voice Camp Αμαλιάδας με την παρουσία καλλιτεχνών από Κόσσοβο, Ισπανία, Γαλλία, ΗΠΑ και Ελλάδα. Τουλάχιστον 30 καλλιτέχνες διέμειναν για 5 μέρες στην Αμαλιάδα και παρακολούθησαν τα μαθήματα κορυφαίων μαέστρων, τενόρων και σοπράνο της Λυρικής Σκηνής και του Μεγάρου Μουσικής και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές και τους πολιτιστικούς πόρους της περιοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot