FOLLOW US: facebook twitter

Νέα διάκριση για το Γυμνάσιο Σαβαλίων

Ημερομηνία: 05-03-2024 | Συντάκτης:

Στον 10ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Γράφει η Κική Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr


Η επιτυχημένη πορεία του Γυμνασίου Σαβαλίων στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής συνεχίζεται και αυτή τη φορά σειρά είχε ο 10ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Πάτρα.

Το Γυμνάσιο Σαβαλίων με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Παύλου Αδαμόπουλου συμμετείχε στο διαγωνισμό με τρεις ομάδες και κατέκτησε την πρώτη θέση στους αρχάριους και την πρώτη και τρίτη θέση στους προχωρημένους στην κατηγορία regular.

Οι μαθητές Αναστασία, Μαρία, Παναγιώτης, Γεωργία, Εύα, Σωτήρης, Βασίλης, Βούλα και Βασίλης παρουσίασαν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και διαγωνίστηκαν αναπτύσσοντας τις δεξιότητες τους.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας από κοινού με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών STEM Education, στις αίθουσες εκδηλώσεων του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο 10ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής λειτουργεί ως προκριματικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να κατανοήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot