FOLLOW US: facebook twitter

Δ.Ε.Ε.Π-ΝΟ.Δ.Ε Ν.Δ Ηλείας: “Απογυμνώθηκαν οι «αλήθειες» του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία!”

Ημερομηνία: 12-03-2021 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Υπερευαισθησία, αλλά δυστυχώς μόνο στα γραπτά, επιδεικνύουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και εν προκειμένω η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας- Ομάδα Υγείας, για τα θέματα που αφορούν την υγεία και τις δομές ψυχικής υγείας στην Ηλεία.

Σε κάθε κυβερνητική ανακοίνωση, σε κάθε ενέργεια κυβερνητικών βουλευτών, σε οποιαδήποτε κίνηση στην κατεύθυνση ενίσχυσης του χώρου της δημόσιας υγείας, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν αλλεργία και επιλεκτική μνήμη, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων και ανίκανοι να διαχειριστούν τον χώρο της υγείας.

Το απέδειξαν άλλωστε τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην διάρκεια των οποίων όχι μόνο δεν ενίσχυσαν τις δομές υγείας στην Ηλεία αλλά τις αποδυνάμωσαν, τις άφησαν έκθετες από προσωπικό, εξοπλισμό και δομές και η «αλήθεια» τους απογυμνώθηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αλήθεια, γιατί σας ενόχλησε τόσο πολύ η συνάντηση του βουλευτή κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου με την Υφυπουργό Υγείας κα Ζωή Ραπτή; Μήπως γιατί επί των ημερών σας μείνατε μόνον στις εξαγγελίες στον τομέα ψυχικής υγείας και δεν προχωρήσατε σε τίποτα απτό;

Αν ανατρέξουμε στην Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Γ3α/Γ. Π. οικ.5679/2019 ΦΕΚ 244/Β/5-2-2019 που αφορά στις Συστάσεις Τομέων Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων στην Επικράτεια και ένταξη Μονάδων Ψυχικής Υγείας, θα διαπιστώσουμε ότι στην Ηλεία περιλαμβάνονται μόνον οι υπάρχουσες που λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια εντός του νοσοκομείου του Πύργου χωρίς κάποια εξειδίκευση. Επί διακυβέρνησής σας δεν δημιουργήθηκε καμία  μονάδα ψυχικής υγείας.

Αν ανατρέξουμε στην απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού που ακολουθεί στις 12 Φεβρουαρίου 2019 και αφορά στη Σύσταση των Τομέων Ψυχικής Υγείας Παιδιών Κι Εφήβων, θα διαπιστώσουμε ότι στην Ηλεία δεν υπάρχει καμία σχετική μονάδα!

Αλήθεια, που ήταν η ευαισθησία σας στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης που είχαν προηγηθεί για την ενίσχυση των υπαρχουσών και τη δημιουργία νέων μονάδων ψυχικής υγείας στην Ηλεία;

Είχατε άπλετο χρόνο και άπλετο χώρο να πράξετε, αλλά δεν πράξατε.

Καταδικάζετε τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες, και κατηγορείτε τη Νέα Δημοκρατία για ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα  και από την άλλη τις επιβραβεύετε. Αλήθεια, ποιους εννοείτε όταν μιλάτε για δωρεές; Μήπως τις περιβόητες δωρεές στο χώρο της υγείας από την Folli Follie ; Ποιον άλλον ιδιώτη δωρητή θέλετε να επιβραβεύσετε και μας ζητάτε να επιβραβεύσουμε και εμείς;  Γιατί  φοβάστε να κατονομάσετε τον μεγάλο δωρητή της Υγείας στην Ηλεία που πρέπει να τον υποστηρίξουμε όλοι ;

Αν ανατρέξουμε όμως στην Έκθεση για τον Τομεοποιημένο Σχεδιασμό Ανάπτυξης Μονάδων Ψυχικής Υγείας που εκπονήθηκε από στελέχη του Υπουργείου Υγείας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνουμε ότι συμπεριλαμβάνονται στις σχετικές προτάσεις και ΑΜΚΕ και Κοι.Σ.Π.Ε. Στις ΑΜΚΕ και τις Κοι.Σ.Π.Ε. που προωθούσατε συμμετείχαν ιδιώτες ; Εκτός και αν οι ιδιώτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεχωριστή κατηγορία…Η υποκρισία σας γνωστή και ανυπέρβλητη. Και απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία και μαζί.

Κατά την προσφιλή σας τακτική, επιλέγετε να κουνάτε το δάχτυλο, σε μία κυβέρνηση, την κυβέρνηση της Ν.Δ., που κάνει τεράστια προσπάθεια στην αντιμετώπιση της πανδημίας απέναντι και στις χρόνιες παθογένειες του συστήματος που στα 4,5 χρόνια που κυβερνήσατε δεν προλάβατε να λύσετε . Και παρά την υπονόμευση σας το εθνικό σύστημα υγείας αντέχει και θα αντέξει. Και θα βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη.

Και δεν σταματάτε στην κυβέρνηση, διαπιστώνουμε ότι καταφέρεστε και κατά των Δημάρχων του Νομού, αλήθεια γιατί άραγε, μήπως έχουν γυρίσει την πλάτη στο κόμμα σας και δεν μπορείτε να το χωνέψετε;

Βάλλετε κατά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ξεχνάτε όλα έχει κάνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για την υγεία στην Ηλεία. Να σας υπενθυμίσουμε μερικά από αυτά: Τον Μάρτιο του 2020 η Περιφέρεια ενίσχυσε το Γ.Ν. Ηλείας- Ν.Μ. Πύργου με το ποσό των 202.000,00 ευρώ για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη λειτουργία πέντε κλινών ΜΕΘ για τις ανάγκες της πανδημίας.

Ακολούθως, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και τον δήμο Ήλιδας διέθεσε ποσό 233.925 ευρώ και ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας το έργο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Η/Μ Εξοπλισμού Γ.Ν. Ηλείας- Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα Αμαλιάδας» για τη νέα πτέρυγα, στην οποία επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε ούτε βίδα!

Τον Οκτώβριο του 2020 διατέθηκαν 4.071.000,00 ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.

Τον Δεκέμβριο του 2020 διατέθηκαν 370.000,00 ευρώ στο Γ.Ν. Ηλείας- Γ.Ν. Πύργου από το έργο «Συνεργασία για την Υγεία» του Interreg ‘Ελλάδα- Ιταλία 2014- 2020’.

Τον Φεβρουάριο του 2021 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και ενέταξε το έργο:  «Ενεργειακή Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, με προϋπολογισμό 1.493.000€.».

Εσείς τι κάνατε στα 4,5 χρόνια της Διακυβέρνησης για τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας ;Απολύτως τίποτα. Παρόλα αυτά σήμερα υποκριτικά έρχεστε να κάνετε και κριτική.

Η προσπάθεια από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αδιάκοπη, τόσο στον χώρο της υγείας όσο και σε όλους τους τομείς και αυτό ενοχλεί.  Και θα λύσουμε τις χρόνιες παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας .

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, έχετε επιλέξει τον δρόμο του διχασμού, της παραπληροφόρησης και της υποκρισίας που είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας σας. Λυπούμαστε, δεν θα σας ακολουθήσουμε στον κατήφορο. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα κάνει ο’ τι χρειαστεί για τη δημόσια υγεία και στο τέλος όλοι θα κριθούμε για το έργο μας όπως κριθήκατε και εσείς για το έργο σας τον Ιούλιο του 2019.

Δ.Ε.Ε.Π-ΝΟ.Δ.Ε.  Ν.Δ. ΗΛΕΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ