FOLLOW US: facebook twitter

“Ναι” στο αίτημα των εργαζομένων για 35 θέσεις προσωπικού

Ημερομηνία: 07-09-2022 | Συντάκτης:

Με τον Διοικητή της 6η ΥΠΕ συναντήθηκε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείο Πύργου

  • Υπόσχεση Καρβέλη ότι δε θα γίνουν άλλες μετακινήσεις – επιστροφές εργαζομένων

Γράφει η Κική Κολοβέρουkkoloverou@yahoo.gr

Σε … παγωμένο σχετικά κλίμα, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη στην Πάτρα καθώς οι προηγηθείσες τοποθετήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου φαίνεται πως είχαν προκαλέσει δυσαρέσκεια… Παρόλα αυτά, ο κ. Καρβέλης ενέκρινε μόλις λίγες ώρες μετα την συνάντηση τους, το αίτημα που του κατέθεσαν για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Πύργου με 35 άτομα και συγκεκριμένα 25 Νοσηλευτές και 10 ΥΕ επικουρικό προσωπικό. Απομένει ωστόσο και η έγκριση τους από το Υπουργείο Υγείας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Γεωργίου μαζί με τον αντιπρόεδρο Γιάννη Χριστόπουλο και τον γραμματέα Παναγιώτη Μυλωνά, ενημέρωσαν αναλυτικά τον κ. Καρβέλη για τις σοβαρές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ζητώντας του να ενισχύσει τα τμήματα και τις κλινικές του Νοσοκομείου που τη δεδομένη στιγμή αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υποστελέχωσης.

Παράλληλα αναφέρθηκαν και στις μετακινήσεις προσωπικού προς το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας υποστηρίζοντας πως η απώλεια των συγκεκριμένων θέσεων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο κεντρικό Νοσοκομείο. “Ο κ. Καρβέλης μας ενημέρωσε ότι θα προωθήσει προς το Υπουργείο Υγείας το αίτημα ενίσχυσης με προσωπικό που είχαμε καταθέσει και μας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μετακινηθεί- επιστρέψει, άλλο προσωπικό από τη ΝΜ Πύργου στην ΝΜ Αμαλιάδας. Όπως μας είπε, οι μετακινήσεις αυτές έγιναν για συγκεκριμένο σκοπό που είναι η προσπάθεια λειτουργίας τμήματος χημειοθεραπειών. Παράλληλα μας γνωστοποίησε ότι δίνει καθημερινά αγώνα, στέλνοντας γιατρούς για να μπορεί να λειτουργεί η Παθολογική Κλινική” τόνισε ο κ. Γεωργίου και πρόσθεσε ότι αναμένεται το προσεχές διάστημα να γνωρίζουν εάν υπήρξε ενδιαφέρον, από πόσους γιατρούς και ποιων ειδικοτήτων, στην πρόσφατη προκήρυξη.

“Αναμένουμε την υλοποίηση όλων όσων μας είπε ώστε να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Πύργου με το απαιτούμενο προσωπικό για την ασφαλή λειτουργία του. Η συνεργασία μας, όπως μας είπε θα συνεχιστεί για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα” κατέληξε ο κ. Γεωργίου.

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση, υπήρξε ενημέρωση απο τον κ. Καρβέλη προς τον κ. Γεωργίου οτι υπέγραψε το αίτημα τους για ενίσχυση με το προσωπικό που του είχαν καταθέσει νωρίτερα

Όσον αφορά το θέμα του νέου Διοικητή στο Γ.Ν. Ηλείας, το οποίο και έθιξαν τα μέλη του συλλόγου, ο κ. Καρβέλης τους ενημέρωσε πως δεν γνωρίζει ακόμα το ποιος θα αναλάβει και το πότε, οπότε καθήκοντα Διοίκησης θα συνεχίσει να έχει η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας όπως άλλωστε προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος