FOLLOW US: facebook twitter

Να προταθούν για Νόμπελ Ειρήνης ο Ζελένσκι και ο ουκρανικός λαός, ζητά η Ουκρανία! (βίντεο)

Ημερομηνία: 17-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

«Σας καλούμε ταπεινά να εξετάσετε την επέκταση της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων…»


Με σημερινή επιστολή της προς την αρμόδια νορβηγική επιτροπή, η Ουκρανία ζητά να τεθούν υποψήφιοι για το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι και ο ουκρανικός λαός, που εδώ και 22 ημέρες αντιστέκονται με νύχια και με δόντια στη ρωσική εισβολή.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή «από τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μέχρι τον άνδρα με δάκρυα στα μάτια που αποχαιρετά την οικογένειά του για να πολεμήσει για τη χώρα του, ο λαός σε όλη την Ουκρανία ξεσηκώνεται για να αντισταθεί στις δυνάμεις του αυταρχισμού», με τις ουκρανικές αρχές να ζητούν από τους Νορβηγούς «σας καλούμε, λοιπόν, ταπεινά να εξετάσετε την επέκταση της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων για το Νόμπελ Ειρήνης έως τις 31 Μαρτίου 2022, ώστε να καταστεί δυνατή η υποψηφιότητα για τον Πρόεδρο Ζελένσκι και τον λαό της Ουκρανίας».


Η πλήρης (μεταφρασμένη) επιστολή έχει ως εξής:

«Υπό το φως των ιστορικά πρωτοφανών γεγονότων, καλούμε με σεβασμό την Επιτροπή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης να ανοίξει εκ νέου και να επανεξετάσει τη διαδικασία υποψηφιοτήτων για το Νόμπελ Ειρήνης το 2022.

Ο κόσμος είναι συγκλονισμένος ο κόσμος από τις εικόνες πολέμου που έρχονται από την Ουκρανία. Εκατομμύρια οικογένειες ζουν τώρα υπό τον φόβο, τα σπίτια και τα μέσα διαβίωσής τους απειλούνται από τους βομβαρδισμούς και τον εισβολέα. Είμαστε μάρτυρες του θάρρους του λαού της Ουκρανίας που άντεξε αυτόν τον πόλεμο που η Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι γενναίοι Ουκρανοί άνδρες και γυναίκες αγωνίζονται για τη διατήρηση της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας. Από τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μέχρι τον άνδρα με δάκρυα στα μάτια που αποχαιρετά την οικογένειά του για να πολεμήσει για τη χώρα του, ο λαός σε όλη την Ουκρανία ξεσηκώνεται για να αντισταθεί στις δυνάμεις του αυταρχισμού. Τα λόγια συμπαράστασης και υποστήριξής μας δύσκολα εκφράζουν τις θυσίες που κάνουν για τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ειρήνης.

Αυτή τη στιγμή και σε όλο τον κόσμο οι δημοκρατικοί συμπολίτες θέτουν όλοι την ίδια ερώτηση: τι μπορούμε να κάνουμε για να υποστηρίξουμε τον λαό της Ουκρανίας;
Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η ώρα να δείξουμε στον λαό της Ουκρανίας ότι ο κόσμος είναι με το μέρος του. Σας καλούμε, λοιπόν, ταπεινά να εξετάσετε την επέκταση της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων για το Νόμπελ Ειρήνης έως τις 31 Μαρτίου 2022, ώστε να καταστεί δυνατή η υποψηφιότητα για τον Πρόεδρο Ζελένσκι και τον λαό της Ουκρανίας.

Αν και γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ρήξη της διαδικασίας, πιστεύουμε ότι αυτή η διακοπή δικαιολογείται από την τρέχουσα άνευ προηγουμένου κατάσταση. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον να αντισταθούμε στον αυταρχισμό και να στηρίξουμε έναν λαό που αγωνίζεται για τη δημοκρατία και το δικαίωμά του στην ανεξαρτησία».


newsbreak.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος