FOLLOW US: facebook twitter

«Να αγωνιστούμε από κοινού για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων μας»

Ημερομηνία: 20-09-2024 | Συντάκτης:

Κάλεσμα σε συλλόγους γονέων από την ΕΛΜΕ Ηλείας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πύργου- Ολυμπίας για συνάντηση στις 25 Σεπτεμβρίου

Κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους γονέων Πρωτοβάθμιας, και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απηύθυναν σε κοινή συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Τετάρτης, τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πύργου- Ολυμπίας, ζητώντας τους να συστρατευτούν προκειμένου όλοι μαζί να αγωνιστούν για να δώσουν λύσεις στα κτιριακά και τα άλλα προβλήματα των σχολείων του δήμου.  Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΣΕΠΕ Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας Μένια Παπουτσή, η συνάντηση με τους γονείς έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 το απόγευμα στο 4ο Λύκειο Πύργου.

.«Στόχος της συνάντησης – ανέφερε η κ. Παπουτσή- είναι να παρθούν αποφάσεις για συντονισμένους κοινούς αγώνες, απαιτώντας την άμεση συνεργασία με τους δήμους του νομού μας, για τη συνεχή και επιμελή επίβλεψη των κτιριακών προβλημάτων όλων των σχολικών μονάδων. Δυστυχώς και φέτος το πρώτο κουδούνι βρίσκει τα σχολεία μας να είναι ανέτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές, όπως πραγματικά αξίζει σε ένα σύγχρονο δημόσιο σχολείο. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και τη δυσαρέσκεια μας για τα σοβαρά προβλήματα που πλήττουν τις σχολικές μονάδες, τα οποία επηρεάζουν άμεσα τόσο τη λειτουργία τους, όσο και την ασφάλεια και υγεία των μαθητών και του προσωπικού».  Παράλληλα έκανε λόγο για ελλιπή καθαριότητα λόγω έλλειψης καθαριστριών αλλά και για το πρόβλημα που δημιουργεί  η κατάργηση των σχολικών επιτροπών. Τέλος αναφέρθηκε στις συγχωνεύσεις τμημάτων που έγιναν σε πολλά σχολεία προκειμένου να προσληφθούν λιγότεροι εκπαιδευτικοί, γεγονός που υποβαθμίζει ακόμα πιο πολύ τη δημόσια εκπαίδευση. 

Από την πλευρά της η  πρόεδρος ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας Στέλλα Αναστασίου, τόνισε ότι και η φετινή χρονιά ξεκίνησε με μια από τα ίδια , με πολλά προβλήματα  κυρίως κτιριακά τα οποία πρέπει να συζητήσουν τα δύο σωματεία των εκπαιδευτικών με τους συλλόγους γονέων και να καταλήξουν σε αγωνιστικές δράσεις.  « Δεν δικαιολογείται εν έτη 2024 να κάνουμε μάθημα σε κοντέινερ, σε αίθουσες γεμάτες υγρασία, που πέφτουν σοβάδες ή σε προαύλια που πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή, με ακατάλληλες αθλητικές υποδομές και για τα οποία δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο αντιπυρικής & αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ολοκληρώνοντας η πρόεδρος της ΕΛΜΕ εστίασε στα θέματα έλλειψης χρηματοδότησης τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά εύλογα ερωτήματα, για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία με χωρίς χρήματα και κάλεσε και εκείνη από την πλευρά της τους γονείς των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην συνάντηση της 25ης Σεπτεμβρίου γιατί ο αγώνας εκπαιδευτικών και γονιών πρέπει να είναι κοινός για να φέρει καρπούς.

Ε.Π


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot