FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Βούτσης: «Η Ηλεία υποφέρει από την αποστροφή κυβερνητικών προτεραιοτήτων»

Ημερομηνία: 03-10-2024 | Συντάκτης:

Στον Πύργο χθες ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και νυν στέλεχος της Νέας Αριστεράς

Την πρόθεση της Νέας Αριστεράς να συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση ενός ευρύτερου λαϊκού προοδευτικού μετώπου εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες στο Μικρό Συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και νυν στέλεχος της Νέας Αριστεράς, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης βρέθηκε χθες στην Ηλεία στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών του κόμματος ενόψει του συνεδρίου που θα διεξαχθεί από τις 7 ως τις 10 Νοεμβρίου στην Αθήνα και συζήτησε με τα στελέχη της Νέας Αριστεράς στην Ηλεία.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στα τοπικά προβλήματα.

«Επικεντρωθήκαμε στα μεγάλα προβλήματα του νομού Ηλείας, από τους μεγαλύτερους αλλά και πλέον προβληματικούς νομούς λόγω των ακολουθούμενων πολιτικών. Εδώ και πέντε χρόνια έχουμε βγει τυπικά και ουσιαστικά από τα μνημόνια και οι επιλογές που γίνονται από την κυβέρνηση θα έπρεπε να έχουν μέσα τους το αναπτυξιακό στοιχείο, της περιφερειακής ισορροπίας και της κοινωνικής σύγκλισης και της συμμετοχής στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της πολύ-κρίσης», είπε μεταξύ άλλων υπενθυμίζοντας την πολλαπλή υστέρηση της Ηλείας σε ζωτικές δομές.

«Είμαστε πολύ αυστηροί στο ότι στο Νομό Ηλείας σε κρίσιμους τομείς, όπως η συμμετοχή της στον εκπαιδευτικό χάρτη, η ενίσχυση των δομών της Υγείας, του πρωτογενούς τομέα, η ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού κ.ά. όπως και της διάθεσης και σωστής χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά και κρατικά προγράμματα, υπάρχει μια αποστροφή προτεραιοτήτων. Γεγονός που συμβαίνει και αλλού πλην όμως ζούμε σε μια εποχή όπου ο κάθε πολίτης, ζει ταυτόχρονα το «στρίμωγμά» του σε ένα ευρύτερο περιβάλλον που δεν εμπνέει καμία ελπίδα και διαμορφώνεται μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών μέσα σε ένα μεγάλο στρίμωγμα», σημείωσε και επανέλαβε τον ισχυρισμό του για «πικρή δικαίωση» σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.


 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot