FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Ποϊραζίδη στην «Πρωινή»: «Στόχος μου το Ευρωπαϊκό Κ23»

Ημερομηνία: 21-09-2023 | Συντάκτης:

Η 19χρονη Πυργιώτισσα πανελληνιονίκης του μήκους  μίλησε στην «Πρωινή» για το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Κ20, την σεζόν που ολοκληρώθηκε και τον επόμενο μεγάλο στόχο της

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com


Η Νικολία Ποϊραζίδη, η 19χρονη Πυργιώτισσα αθλήτρια, που ανήκει στον Α.Ο. Μυκόνου από πέρυσι που πήγε φοιτήτρια στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών και πιο πριν του Απόλλωνα Πύργου του Σάκη Καίσαρη, έκλεισε τη σεζόν την περασμένη Κυριακή με τον καλύτερο τρόπο. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 που διεξήχθη στην Πάτρα και μάλιστα με ατομικό ρεκόρ, 6.15μ., 22 εκατοστά πάνω από την καλύτερη φετινή της επίδοση! Η Νικολία πολύ καιρό τώρα έψαχνε ένα άλμα πάνω από 6.10μ. σε επίσημο αγώνα, γνωρίζοντας πως στις προπονήσεις κάνει τόσο μεγάλα άλματα. Και τελικά τα κατάφερε την Κυριακή στην Πάτρα και στέφθηκε 1η πανελληνιονίκης.

Η 19χρονη ταλαντούχα αθλήτρια μίλησε στην «Πρωινή» για το μεγάλο επίτευγμά της, την σεζόν που ολοκληρώθηκε, αλλά και τον μελλοντικό της στόχο, που είναι η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 τον Ιούλιο του 2025.

Η Ποϊραζίδη είπε για τον αγώνα στην Πάτρα: «Ήταν ένας αγώνας που από τα μέσα Ιουλίου μεταφέρθηκε μέσα Σεπτεμβρίου και σε άλλη πόλη λόγω καύσωνα και πλημμυρών. Συγκριτικά με αλλά παιδιά δεν έδωσα τόση βαρύτητα στο πρωτάθλημα, είχα κουραστεί απ’ όλη τη σεζόν και προτίμησα να ξεκουραστώ όλο τον Αύγουστο, κυρίως ψυχικά. Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη ξεκίνησα με την Δέσποινα Παπαβασιλάκη προπόνηση και το θετικό ήταν πως παρά την διακοπή προπόνησης ήμουν αρκετά γρήγορη και αλτική. Περίμενα να πάω καλά στην Πάτρα, και γι’ αυτό είναι ο μόνος αγώνας έως τώρα που έφερα όλη την οικογένειά μου να με δει. Γενικά αγχώνομαι όταν είναι στις κερκίδες, διότι νιώθω ότι αν δεν τα πάω καλά θα τους στεναχωρήσω. Ήμουν βέβαιη πως θα πήγαινε καλά και θα κυνηγούσα το χρυσό, για αυτό και αντέδρασα τόσο καλά όταν βρέθηκα δεύτερη. Ήταν ένας ωραίος αγώνας και κυρίως ελπιδοφόρος για την σεζόν που έρχεται. Κυνηγούσα επίδοση στα 6.15μ. εδώ και δυο χρόνια και αυτό που διαπίστωσα στη Πάτρα είναι πως ήθελε απλά καλή ψυχολογία».

Όσο για τον μακροπρόθεσμο στόχο της στο μήκος, ανέφερε: «Στόχος μας για την ερχόμενη σεζόν είναι να κρατηθούμε σε άλματα άνω των 6μ. και την χρόνια του 2025 να μπορέσουμε να έχουμε μια καλή συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό της κατηγορίας. Υγεία να έχουμε και προχωράμε».

«Ήταν για μένα η πιο δύσκολη χρονιά»

Η Ποϊραζίδη παρά τις καλές επιδόσεις φέτος στα σύνθετα, αποφάσισε να τα αφήσει, και να επικεντρωθεί στο μήκος, έχοντας πλέον προπονήτρια την Δέσποινα Παπαβασιλάκη. Η Νικολία ανέφερε γι’ αυτή της την απόφαση, αλλά και για όλη την χρονιά, που την χαρακτήρισε την πιο δύσκολη έως τώρα, λόγω αρκετών παραμέτρων: «Πήρα την απόφαση να δώσω παραπάνω βάση στο έπταθλο φέτος, για να μπορέσω την δεύτερη χρονιά μου στην Αθήνα να ξέρω αν θα αφήσω τα σύνθετα ή θα επικεντρωθώ σε αυτά. Ήθελα να δώσω μια ευκαιρία στο έπταθλο, γιατί τα προηγούμενα χρόνια είχα πανελλήνιες διακρίσεις χωρίς ιδιαίτερη προπόνηση. Ξεκίνησα τον προηγούμενο Σεπτέμβρη με νέα προπονήτρια, την κυρία Δέσποινα Πάκου και είχαμε μια αδιαμφισβήτητα επιτυχημένη χρονιά στο έπταθλο παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν. Κερδίσαμε το Πανελλήνιο κλειστού στην κατηγορία των Γυναικών και το Πανελλήνιο ανοιχτού στην κατηγορία μου. Λόγω σχολής και απόστασης του ΟΑΚΑ δεν μου έβγαιναν διπλές προπονήσεις μέσα στη χρονιά, όποτε κάναμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια να «φτιάξουμε» 7 αγωνίσματα με μια προπόνηση την ημέρα, έξι φορές την εβδομάδα. Αυτή η χρονιά για μένα ήταν η πιο δύσκολη έως τώρα, διότι έφυγα από την οικογένεια και το σπίτι μου, ήρθα στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το γήπεδο ήταν στα βόρεια προάστεια, ενώ η σχολή μου στα νότια, αλλά αυτό που πραγματικά με έκανε να «λυγίσω» στα μέσα της χρονιάς ήταν κάποια απρόσμενα προβλήματα υγείας που χρειάστηκα πολλές αντιβιώσεις για να καταφέρω να τα ξεπεράσω. Ήταν γενικά μια γεμάτη χρονιά που με ωρίμασε αρκετά. Αφού πλέον έληξε η σεζόν πήρα διαφορετικές αποφάσεις. Εδώ και ένα μήνα έχω αλλάξει αγώνισμα, προπονητή και γήπεδο. Έχω επικεντρωθεί στο μήκος, με προπονήτρια την Δέσποινα Παπαβασιλάκη και γυμνάζομαι στο γήπεδο του Αγ. Δημητρίου, που είναι αρκετά κοντά στη σχολή και στο σπίτι μου. Αν δεν χαίρεσαι αυτό που κανείς, σίγουρα δεν θα το κανείς καλά και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που άφησα το έπταθλο. Θέλω να ευχαριστήσω την κα Δέσποινα Πάκου, που ήταν η προπονήτριά μου για όλη την σεζόν του 2023 και με στήριξε σε μια σεζόν που η προσαρμογή μου ήταν αρκετά δύσκολη. Μπορεί να μη συνεχίζουμε μαζί, αλλά η επιτυχία της Πάτρας οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην δουλειά της κας Πάκου».

Οι διακρίσεις της Ποϊραζίδη

Εννιά πανελλήνια μετάλλια έχει η Νικολία Ποϊραζίδη, όλα από το 2020 και μετά, αλλά κι ένα βαλκανικό μετάλλιο με την Εθνική Ομάδα 4Χ100 το 2021. Η φετινή σεζόν (2023) ήταν και η καλύτερή της με τρία χρυσά πανελλήνια μετάλλια, στο πένταθλο Γυναικών, στο έπταθλο Κ20 και την περασμένη Κυριακή στο μήκος Κ20.

-2η Πανελληνιονίκης στο μήκος Κ18 το 2020

-3η Πανελληνιονίκης στο έπταθλο Κ18 το 2020

-2η Πανελληνιονίκης στο μήκος Κ18 το 2021

-2η Πανελληνιονίκης στο μήκος Κ20 το 2021

-2η Πανελληνιονίκης στο έπταθλο Κ18 το 2021

-1η θέση στο μήκος στην Διεθνή Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου το 2021

-3η θέση στα 100μ. με εμπόδια στην Διεθνή Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου το 2021

-3η θέση στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18 το 2021

-5η θέση στο μήκος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18 το 2021

-2η Πανελληνιονίκης στο έπταθλο Κ20 το 2022

-1η Πανελληνιονίκης στο πένταθλο Γυναικών κλειστού στίβου το 2023

-1η Πανελληνιονίκης στο έπταθλο Κ20 το 2023

-1η Πανελληνιονίκης στο μήκος Κ20 το 2023


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot