FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Παπαρέγκας στην «Πρωινή»: «Ένεση ηθικού η νίκη στο Μαρούσι-Δίπλα μας ο κόσμος στο ντέρμπι με Τρίτωνα»

Ημερομηνία: 16-11-2021 | Συντάκτης:

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο Νίκος Παπαρέγκας του Κοροίβου ήταν το πρόσωπο της 6ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής με τους 28 πόντους που πέτυχε κόντρα στο Μαρούσι, οδηγώντας την ηλειακή ομάδα σε μια μεγάλη νίκη και στην 4η θέση της βαθμολογίας. Πρόσωπο της αγωνιστικής αλλά και του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, και… ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο, θα λέγαμε εμείς! Με τους 28 πόντους που σκόραρε το Σάββατο, πέρασε ξανά στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς της Α2, με 116 πόντους και μέσο όρο 19 ανά αγώνα! Η ευστοχία του στα τρίποντα είναι μνημειώδης! Ο 27χρονος Θεσσαλονικιός γκαρντ/φόργουορντ έχει 19/37 τρίποντα, ποσοστό 51%! Απίθανο ποσοστό από τα 6.75μ., ενώ έχει επίσης 45% στα δίποντα, 83% στις βολές, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά αγώνα.

Ο Νίκος Παπαρέγκας στα 27 του χρόνια, παίζει για πέμπτη σεζόν στην Α2 (είχαν προηγηθεί η Καβάλα, ο Τρίτωνας και η Καρδίτσα) και φέτος είναι η χρονιά του. Ο «μπομπέρ» του Κοροίβου μίλησε στην «Πρωινή» για το διπλό στο Μαρούσι, την εικόνα της Α2, το μεγάλο ντέρμπι με τον Τρίτωνα που ακολουθεί το Σάββατο στην Ήλιδα και την προσωπική του απόδοση.

 

Νίκο, με την εικόνα και τα αποτελέσματα που είχατε μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, σας έλειπε μια εκτός έδρας νίκη. Περιμένατε να έρθει αυτή απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο όπως το Μαρούσι;

«Με τη δουλειά που έχουμε κάνει από την προετοιμασία μέχρι τώρα, θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε και νίκες μακριά από την έδρα μας, κάτι που είναι δύσκολο στην Α2. Δεν ήρθε στην Βέροια, αλλά ευτυχώς ήρθε στο Μαρούσι. Δουλέψαμε πολύ γι’ αυτό και σωματικά και ψυχικά, μας προετοίμασε ο Coach κατάλληλα για την ομάδα του Αμαρουσίου, η οποία είναι πολύ καλή και έμπειρη, με παίκτες που παίζουν πολλά χρόνια μαζί. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε σε μια έδρα όπου αμφιβάλλω αν θα περάσουν πολλές ομάδες από εκεί».

 

Με βάση την εικόνα της ομάδας στους αγώνες στην Ήλιδα, θεωρείς ότι στα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια, είχατε αδικήσει τους εαυτούς σας;

«Δεν μπορώ να το πω αυτό για το παιχνίδι στην Ερυθραία. Ίσως σε εκείνο το παιχνίδι να έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας αναφορικά με την διαφορά του σκορ, αλλά ήταν δύσκολη η κατάσταση για μας τότε, προερχόμασταν από πολλούς τραυματισμούς. Σίγουρα, αδικήσαμε τους εαυτούς μας στην Βέροια. Υπήρχε μεγάλη απογοήτευση για τον τρόπο που χάσαμε. Μας πείσμωσε αυτή η ήττα και έστω κι αν ήταν πολύ πιο δύσκολο να κερδίσουμε στο Μαρούσι, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη εκεί. Μια νίκη που αποτελεί για μας ηθική και ψυχολογική αναπτέρωση».

 

Πού θεωρείς ότι μπορεί να φτάσει ο φετινός Κόροιβος; Υπάρχουν έξι-επτά ομάδες πολύ καλές, πιστεύεις πως μπορεί ο Κόροιβος να είναι στην πρώτη πεντάδα;

«Πιστεύω πως είναι ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων. Υπάρχουν δύο ομάδες που είναι τα φαβορί για την άνοδο, η Καρδίτσα και ο Τρίτωνας. Δίνω τον πρώτο λόγο στην Καρδίτσα λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας και έδρας, αλλά ο Τρίτωνας δεν πάει πίσω, διότι έχει πολύ ισχυρό ρόστερ. Από κει και πέρα υπάρχουν πέντε-έξι ομάδες που θα παλέψουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική για τα πλέι-οφ. Σε αυτό το γκρουπ ομάδων θεωρώ πως είμαστε κι εμείς. Το πρωτάθλημα της Α2 είναι αμφίρροπο, δύσκολα κάνεις εκτός έδρας νίκες και δεν μπορείς να υπολογίσεις σε σίγουρες νίκες μακριά από την έδρα σου. Υπάρχουν επίσης 4-5 ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή και αυτές θα είναι δύσκολο να τις κερδίσεις στην έδρα τους, καθώς υπάρχει και το ένστικτο της επιβίωσης που δίνει άλλη βαρύτητα στους αγώνες. Για το αν θα είμαστε στην 5άδα, στην 8άδα, εκτός πλέι-άουτ, θεωρώ πως είναι παρακινδυνευμένο να το πούμε αυτή τη στιγμή, να προβλέψουμε πού θα τερματίσουμε στα τέλη Απριλίου. Είμαστε ακόμα στην 6η αγωνιστική και θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα μετά τα Χριστούγεννα».

 

Ούτως ή άλλως, όπως έχει πει και ο Κ. Δελέγκος, πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή, καθώς το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό.

«Σίγουρα, για τις περισσότερες ομάδες της Α2 αυτός είναι ο στόχος. Η απόσταση μεταξύ των ομάδων που θα μπουν στα πλέι-οφ, με αυτές που θα συμμετάσχουν στα πλέι-άουτ, ίσως θα είναι μονάχα μία-δύο νίκες».

 

Τώρα, έχετε μπροστά σας ένα μεγάλο παιχνίδι στην Ήλιδα κόντρα σε ένα εκ των φαβορί για την άνοδο, τον Τρίτωνα. Πώς βλέπεις το παιχνίδι και τι μήνυμα θες να απευθύνεις στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας;

«Είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο και από την άποψη ότι ο Τρίτωνας προέρχεται από ήττα στο Ψυχικό και θα θέλει να ρεφάρει. Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό στην έδρα μας. Όταν παίζεις εντός έδρας, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, πας για ένα ματς στα ίσα και σκέφτεσαι μόνο τη νίκη. Θα θέλαμε τον φίλαθλο κόσμο της Αμαλιάδας και όλης της Ηλείας να έρθει στο γήπεδο, να μας βοηθήσει και να τους κάνουμε δώρο τη νίκη. Ο κόσμος είναι ο 6ος παίκτης μας και μας δίνει τρομερή ώθηση. Όταν έρχεται στο γήπεδο μας δίνει άλλον αέρα και παίζουμε με πολύ καλή ψυχολογία. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για μας. Θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται, ελπίζουμε να είμαστε όλοι απόλυτα υγιείς για να μπορέσουμε να πάρουμε το καλύτερο από αυτό το ματς».

 

Την δική σου απόδοση, πώς την κρίνεις; Είσαι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις.

«Η προσωπική μου απόδοση έχει να κάνει και με την απόδοση της ομάδας. Το στυλ παιχνιδιού του Κοροίβου, είναι ένας ακόμη λόγος που αποφάσισα να έρθω στην ομάδα, μου ταιριάζει και μου αρέσει πάρα πολύ. Μου αρέσει να παίρνω πρωτοβουλίες και να βγαίνω μπροστά, αλλά ό,τι και να λέμε για να φτάσω στο βήμα παραπάνω, όπως έγινε στο ματς με το Μαρούσι, ευθύνονται οι συμπαίκτες μου. Οι πιο πολλές προσπάθειες προέρχονται από την ομαδική λειτουργία και από το πλάνο του προπονητή. Οπότε για μένα γίνεται λίγο πιο εύκολο…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος