FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Κοροβέσης: “Τετάρτη 19 Ιουλίου συνδιοργανώνουμε και αναβιώνουμε τα τοπικά εθιμικά πανηγύρια στα χωριά μας”

Ημερομηνία: 16-07-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Μακρίσια, Σαλμώνη και Λαντζόι γιορτάζουν τον Προφήτη Ηλεία

Τα τοπικά εθιμικά θρησκευτικά πανηγύρια των χωριών που δίνουν ζωή στις τοπικές κοινότητες της Ηλείας, στηρίζει και πάλι ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παραμονή του Άι- Λιός την Τετάρτη 19 Ιουλίου, στα Μακρίσια, τη Σαλμώνη και το Λαντζόι, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους.

Όπως τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης “Στόχος μας είναι η ‘Φλόγα Πολιτισμού” να ανάψει σε κάθε πόλη και χωριό και όχι μόνο μέσα από τις κορυφαίες εκδηλώσεις που διοργανώνουμε, αλλά αναβιώνοντας και τα παλαιά εθιμικά πανηγύρια μέσα από τα οποία ξαναζωντανεύουν τα χωριά μας. Και αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε και αυτό το καλοκαίρι”.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνει πολιτιστική εκδήλωση στο δημοτικό σχολείο Μακρισίων για τον εορτασμό του Προφήτη Ηλεία σε συνεργασία με τον Α.Ο Μακρισίων, ώρα 21:30 στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου.

Ο πολιτιστικος σύλλογος Σαλμώνης “Η Παράδοσις”, μετά από πολλά χρόνια σε συνδιοργανωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την “Φλόγα Πολιτισμού 2023”, αναβιώνει την θρησκευτική πανήγυρη του Προφήτη Ηλία την Τετάρτη 19 Ιουλίου στις 9:30 μμ στην κεντρική πλατεία Σαλμωνης και μας υπόσχονται μια αξέχαστη μουσική βραδιά, με ένα μεγάλο λαϊκό και παραδοσιακό γλέντι. Τέλος, συνδιοργανώνει την Θρησκευτική πανήγυρη στην Τ.Κ Λαντζοϊου με παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία του χωριού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος