FOLLOW US: facebook twitter

Ν.Κοροβέσης: «Στηρίζουμε το ερασιτεχνικό θέατρο»

Ημερομηνία: 13-07-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Ηλεία, Νέα, Πολιτισμός

Παράσταση από το 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού Επιταλίου “Επί της Αλός” σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια

«GROUP THERAPY» το Σάββατο στο Επιτάλιο από τους ερασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας


 Το 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού Επιταλίου “Επί της Αλός” παρουσιάζει σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Σάββατο 15 Ιουλίου και ώρα 21.15, στο Δημοτικό σχολείο Επιταλίου την θεατρική παράσταση GROUP THERAPY, που στην φετινή θεατρική σεζόν έκλεψε τις εντυπώσεις! Η θεατρική ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ» έρχεται στο Επιτάλιο για να παρουσιάσει την ψυχοθεραπευτική κωμωδία GROUP THERAPY, βασισμένη στο Κινηματογραφικό έργο «ΤΟΚ ΤΟΚ» του Λωράν Μπαφύ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα. Μια κωμωδία που αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, τους ιδεοψυχαναγκασμούς, μέσα από την κωμωδία, χωρίς να διακωμωδεί τους ανθρώπους με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Αντίθετα, ίσως προτείνει λύσεις για την στάση μας απέναντι στο «διαφορετικό».

O Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης δήλωσε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει το ερασιτεχνικό θέατρο και τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Ηλείας, που παρουσιάζει ένα εξαιρετικό έργο πρωταγωνιστώντας στα πολιτιστικά και θεατρικά δρώμενα της Ηλείας και στην προκειμένη περίπτωση έχουμε και την χαρά της συνεργασίας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επιταλίου «Επί της Αλός» που για τέταρτη φορά διοργανώνει ένα υπέροχο φεστιβάλ και είμαστε σίγουροι ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία». Να σημειώσουμε ότι το έργο περιέχει ακατάλληλη για παιδιά φρασεολογία, λόγω του ιδεοψυχαναγκασμού ενός εκ των πρωταγωνιστών, και απαιτείται η γονική συναίνεση. Αντί εισιτηρίου ο καθένας μπορεί να δίνει στην είσοδο το ποσό που επιθυμεί σαν οικονομική ενίσχυση στην θεατρική ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ».

Λίγα λόγια για την παράσταση… Κάποια άτομα άγνωστα μεταξύ τους, συναντιούνται στον προθάλαμο του παγκοσμίου φήμης γιατρού, στις ικανότητες του οποίου έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους για οριστική θεραπεία. Ο γιατρός όμως λείπει και όπως συνεχώς ενημερώνει τους ασθενείς η βοηθός του, προσπαθεί να έλθει και όλο κοντεύει και όλο όμως αργεί. Οι ήρωές μας περιμένουν και όσο περιμένουν κουβεντιάζουν και όσο κουβεντιάζουν οδηγούνται μοιραία σε group therapy, αυτοδίδακτο ελλείψει ιατρού, τα αποτελέσματα του άκρως απρόσμενα και ανατρεπτικά, ξεκαρδιστικά και συγκινητικά. Πρόκειται για μία παράσταση… ψυχοθεραπεία!!!

ΠΑΙΖΟΥΝ

Παίζουν οι Ηθοποιοί με σειρά εμφάνισης

Γραμματέας: Ρένα Πολλάτου-Παπαδοπούλου

Νίκος: Νίκος Κώνστας

Τάκης: Τάκης Ηλιόπουλος

Ντέμη: Ντέμη Κότσιφα

Γιάννα: Γιάννα Γούναρη

Χρύσα: Χρύσα Λαδέα

Άντα: Άντα Μπουλμπασάκου- Χριστοπούλου

Αγγέλικα: Αγγέλικα Λαμπαδά

Αργυρώ – Ηρώ: Αργυρώ Αντωνοπούλου

Σκηνοθεσία: Χάρης Κότσιφας

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Σκορδίλη


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot